Go to content Go to search

Ga van start met je lenteschoonmaak: de vloer dweilen als een pro

Fris je interieur en je vloer op met een grondige lenteschoonmaak

De winter, met zijn donkere nachten en koude vochtige dagen, lijkt soms oneindig te duren. Nu de lente in de lucht hangt en de wereld weer kleurrijk wordt, kun je de ramen weer opengooien en genieten van de heerlijke frisse lucht die jou en je woning nieuw leven zal inblazen.

Hebben de eerste zonnestralen en de langere, heldere dagen ook de lagen stof en vuil blootgelegd die zich de afgelopen maanden opgestapeld hebben? Geen zorgen - volg gewoon een paar eenvoudige tips voor de lenteschoonmaak en je woning en vloeren zullen al snel weer schitteren in het zonlicht.

Zeer onderhoudsvriendelijk

De lente is ook het perfecte moment om je vloer op te frissen, zodat hij er prachtig uitziet en lekker ruikt. Onze laminaatvloeren hebben een levenslange garantie en zijn uiterst slijtbestendig, maar ze kunnen af en toe wel wat extra aandacht gebruiken. Klinkt dat tijdrovend? Dat is niet het geval – alle Quick-Step vloeren zijn ongelooflijk onderhoudsvriendelijk, of je nu voor vinyl, parket of laminaat kiest. Al onze vloeren hebben een verzegeld oppervlak dat de ophoping van bacteriën voorkomt, waardoor ze hygiënisch, snel en eenvoudig te reinigen zijn. Bovendien zien ze er natuurlijk ook geweldig uit.

De vloer dweilen in 5 simpele stappen

 

  1. Stofzuig je vloer om stof en vuil te verwijderen.

  2. Neem je dweil erbij. Dompel onder in een emmer schoon water met reinigingsmiddel.

  3. Wring uit om overtollig water te verwijderen, zodat je dweil slechts licht bevochtigd is.

  4. Dweil de vloer en zorg ervoor dat er geen water achterblijft op de planken of tegels.

  5. Wrijf de vloer vervolgens droog met een droge dweil of microvezeldoek.
#Loading#

Opruimen met Marie Kondo

De lente is het ideale moment om op te ruimen en de balans op te maken van je “spullen”. Waarom laat je je dit jaar niet eens inspireren door Marie Kondo's KonMari-methode om een minimalistischer interieur en wat extra ruimte in je woning te creëren?

Sorteer in eerste instantie snel en grondig al je spullen in categorieën. Eens je hiermee klaar bent, is het tijd om alle spullen die geen “vreugde opwekken” weg te gooien. Het KonMari-evaluatieproces over het nut en belang van elk voorwerp leert je meer over jezelf en maakt het makkelijker om te beslissen wat blijft en wat weggaat. Je zult versteld staan hoeveel extra ruimte je kunt creëren!

#Loading#

7 manieren om je vloer in topconditie te houden

Je Quick-Step vloer reinigen en onderhouden mag geen probleem vormen,
maar hieronder geven we je toch enkele extra “tips” die van pas kunnen komen:

  1. Gebruik altijd je Quick-Step-reinigingsset, die een microvezeldoek en houder met speciaal reinigingsmiddel bevat.

  2. Voor het beste resultaat zorg je ervoor dat je dweil vochtig is - nooit doorweekt.

  3. Gebruik nooit natuurlijke zepen of detergenten. Deze laten een kleverig residu achter op het oppervlak dat zeer moeilijk te verwijderen kan zijn.

  4. Schuurmiddelen zijn ook absoluut uit den boze, omdat ze het oppervlak van je vloer mat maken.

  5. Laat kaarsvet of zelfs kauwgom volledig drogen voordat je het probeert te verwijderen. Nadien kan je het er heel voorzichtig afschrapen.

  6. Vergeet niet om je planken en tegels in lengterichting te dweilen om droogstrepen te voorkomen.

  7. Zand, stenen en meubilair zijn slechts enkele van de vele voorwerpen die krassen op je parket-, vinyl- of laminaatvloer kunnen veroorzaken. Voorkomen is beter dan genezen: til meubels liever op dan ze te verslepen en gebruik viltjes om krassen en andere beschadigingen te voorkomen.
#Loading#

Er is geen betere tijd dan het heden, dus waarom zou je niet het beste in je vloer naar boven halen door een grondige lenteschoonmaak!
Voor gedetailleerd reinigings- en onderhoudsadvies voor je vloertype kun je deze gidsen raadplegen:

 

Je laminaatvloer reinigen

Je vinylvloer reinigen en herstellen

Je parketvloer reinigen

 

 

Gerelateerde stories