Laminaat leggen rond buizen van verwarmingselementen

Laminaat

Laminaat leggen rond buizen van verwarmingselementen

Als je je laminaatvloer rond buizen wilt plaatsen, dan heb je een mes, potlood, meetlint, siliconekitspuit en een decoupeerzaag of vlinderboor nodig.  
  1. Begin altijd bij de ondervloer. Snijd de ondervloer uit rond de buizen van het verwarmingselement en zorg ervoor dat de lege ruimte opgevuld zijn. Plak alles vast met plakband. 

  2. Plaats de laminaatvloer tegen de buizen. Teken met een lat de afstand tussen de leidingen en de muur. Meet de afstand van het midden van de leidingen. Dit stuk vloer wordt tegen de muur achter de buizen geplaatst. Zaag vervolgens op de aangegeven lijn. 

  3. Klik de kleinere plank op de langere plank die aan beide zijden van de buizen zal komen te liggen. Zo kun je onmiddellijk een referentiepunt tekenen op beide planken zodat je kunt zien waar de buizen komen. Later kun je de gaten uitboren aan de hand van deze referentiepunten.
    Tip: gebruik een stuk overschot om je zaaglijnen te tekenen.

  4. Verwijder de kleinere plank en begin de grotere plank te verzagen. Snijd een halve-buisdiameter uit op de plaats waar je het referentiepunt hebt getekend. Liever te groot dan te klein. De vuistregel is je buisdiameter plus zestien millimeter, net als bij andere uitzettingsvoegen.

  5. Doe nu hetzelfde met het kleinere stuk. Klik het stuk op de langere plank vast en zet het vast met een derde plank zodat het stuk niet verschuift.

  6. Snijd de rest van de buisvorm uit en klik alles weer los. Verplaats de langere plank tot tegen de buizen van het verwarmingselement. Klik het vast aan de kleine plank.


Ook interessant:

BEKIJK DE VIDEO


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Vinyl

Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top