Hoe verwijder je vlekken op je houten vloer

Parket

Hoe verwijder je vlekken op je houten vloer

Om vlekken op je houten vloer te verwijderen, heb je nodig: een borstel, een handveger, een stofzuiger, een zuivere, droge doek, een emmer en een fles Quick-Step reinigingsmiddel.

We raden een regelmatig onderhoud van je vloer aan omdat een goed onderhouden vloer van nature bestand is tegen vlekken. In geval van vlekken door inkt, verf of permanente markers is het echter bijna onmogelijk om alle sporen te verwijderen.

  1. Bij vuil verwijder je alle resten met een zachte borstel en een handveger.
  2. Bij vloeistof of andere natte plekken neem je de resterende vloeistof meteen op.
  3. Strepen door rubber of plastic zijn vaak moeilijk te verwijderen. Doe Quick-Step reinigingsmiddel op een droge doek en wrijf grondig over de vlek totdat ze vervaagt. Hoe dieper de vlek door rubber of plastic in de structuur van de vloer is ingedrongen, hoe moeilijker het is om ze volledig te verwijderen.
  4. Haal urine of bloed zo snel mogelijk van de vloer met een vochtige doek. Ben je te laat en is de vlek al ingedroogd, wrijf er dan grondig over met een droge doek. Als laatste redmiddel gebruik je een zachte doek met Quick-Step reinigingsmiddel.
  5. Verf, nagellak, schoensmeer, lippenstift en teer verwijder je zo snel mogelijk met een droge doek of een doek met een kleine hoeveelheid Quick-Step onderhoudsproduct.

Bekijk de video

Ook interessant:


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Vinyl

Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top