Wat is een houten vloer?

Parket

Wat is een houten vloer?

Houten vloeren van Quick-Step zijn samengestelde houten vloeren die bestaan uit drie lagen massief hout en bedekt zijn met een beschermende afwerking. Dankzij de zorgvuldige selectie van grondstoffen en een perfecte controle van het vochtgehalte van het hout tijdens het productieproces, staan houten vloeren garant voor een optimale stabiliteit en duurzaamheid.

Wat is samengesteld hout?

1. Afwerkingslaag

Afhankelijk van de parketvloer die je kiest, kan de afwerkingslaag bestaan uit:

  • Zeven lagen uv-geharde vernis op waterbasis. Deze vernis beschermt je vloer tegen slijtage, krassen en vlekken en maakt je vloer onderhoudsvriendelijk.
  • Twee lagen hoogwaardige gemodificeerde olie die een extra matte en natuurlijk authentieke look geeft en sierlijk veroudert.

2. Bovenlaag

Een zorgvuldig gekozen laag massief hout in een brede waaier van kleuren en structuren. De meeste door Quick-Step samengestelde houten vloeren hebben een bovenlaag van 3 mm dik. Het ‘Compact’-gamma heeft een bovenlaag van 2,5 mm. De bovenlaag kan gezandstraald en geboend worden.

3. Kern

De kernlaag maakt een vloer stabiel en duurzaam. Het absorbeert belasting en houdt de vloer stabiel in alle omstandigheden. Het is van cruciaal belang om een evenwicht te vinden in de hardheid en flexibiliteit van het kernmateriaal om een soepele klik en een sterke verbinding tot stand te brengen. De kern bestaat uit spar of HDF

4. Ruglaag

Een ruglaag van spar- of denfineer. In combinatie met de andere lagen voorkomt die dat de vloer vervormt of kromtrekt.


Ook interessant:


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Vinyl

Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top