Hoe plaats je plinten bij een vinylvloer

Vinyl

Hoe plaats je plinten bij een vinylvloer

Een vloer is maar zo mooi als zijn afwerking. Besteed dus voldoende aandacht aan je plinten. Begin met het opmeten van de hoeken in je kamer. Dat lukt het best met een zwaaihaak en een meetlint. Zo kan je achteraf de plintjes perfect op elkaar lijmen. Meet altijd de hoeken van de kamer op, want het oog kan bedriegen.

Zet de opgemeten hoek over op je cirkelzaag en zaag de plinten volgens de juiste afmetingen.

Pro-tip: lijm de plinten op voorhand aan elkaar, nog voor je ze tegen de muur plakt. Zo komen ze perfect even hoog uit. Ga voor sneldrogende lijm, aangezien je de plinten met de handen tegen elkaar moet houden. Leg iets onder je lijmwerk zodat je de vloer niet beschadigt.

Breng met je lijmpistool de lijm aan op je plinten. Druk de twee voorgelijmde plinten tegen de muur en duw goed aan. Niet vergeten dat je lijm snel opdroogt, dus niet te lang treuzelen. Nadat je de hoeken gedaan hebt, kan je ook de andere plintjes vastlijmen.

Geen plaats voor plinten? Vul de voegen op met een elastische kit zoals de Quick-Step Livyn kit. Ligt je vloer in een vochtige ruimte gebruik dan ook transparante silicone.

Ziezo, een mooi afgewerkte kamer.

Bekijk de video


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top