Welke tools heb je nodig

Vinyl

Welke tools heb je nodig

Gelukkig heb je dankzij het handige kliksysteem geen honderd-en-één verschillende tools nodig. Haal alvast dit gereedschap uit de kast.

Een meetlint of plooimeter om de kamer uit te meten. Een rekenmachine komt dan ook van pas. Een potlood om aantekeningen te maken en snij- en zaaglijnen te tekenen. Met de zwaaihaak meet je makkelijk hoeken op. Kies voor een concaaf mes om makkelijk te kunnen snijden en leg tape klaar om je onderlaag goed te fixeren. Gebruik handschoenen om je handen te beschermen.

Egalisatie om een vlakke ondergrond te krijgen, een truweel om die egalisatie mooi te verspreiden. Met een vochtmeter hou je de vochtigheidsgraad van de ondervloer in de gaten.

Een invalzaag komt van pas om een beschadigde plank te herstellen, net als koudlaslijm. Een afkortzaag heb je nodig om plinten mooi op maat te zagen en met de multi-tool kan je wat moeilijker zaagwerk doen. Gebruik een houten blokje om planken op hun plaats te tikken.

Neem voor het schoonmaakwerk een stofzuiger, bezem, emmer, spons, aceton en dweil bij de hand.

Pro-tip: gebruik zo weinig mogelijk een stootblok op een vinylvloer! Zo beperkt je het risico op beschadiging van je planken.

Heb je niet alles in huis? In de betere doe-het-zelf-zaak vind je alle gereedschap terug.

Bekijk de video


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top