5 tips om het binnen lekker warm te maken

De nazomer ligt stilaan achter ons. De dagen worden korter en vooral kouder. En wellicht heb je de winterkleding al bovengehaald. Maar hoe houd je het ook binnen warm zonder de verwarming een paar graden hoger te zetten? Vijf tips!

Geef tocht geen kans

Geen grotere vijand van een warm huis dan koude lucht. Probeer dus zoveel mogelijk kieren aan ramen en deuren af te sluiten. Ben je geen fan van een ouderwetse tochthond, dan kan je altijd kiezen voor rubberen tochtstrips. Die zijn meestal eenvoudig te monteren en laten geen strepen achter op je vloer. Ook gordijnen zijn ideale koudestoppers. Laat ze wel open zolang het najaarszonnetje binnenvalt en de kamer opwarmt.

Kook (en eet)!

Het najaar is het perfecte seizoen voor stoofpotjes of om zelf te bakken. Niet alleen van de heerlijke geur in huis krijg je het meteen een pak warmer, door calorierijk te eten warmt je lichaam snel op. En als je de oven na het koken laat openstaan, stijgt ook de temperatuur in de keuken of eetruimte. Heb je tijdens het koken gemorst op je vloer? Niet erg, vocht neem je zo snel mogelijk op, en vlekken kan je meestal wegwerken met een droge doek.

Bekijk ons Pinterestbord voor keukeninspiratie!Knuffel je warm

Hoe raar het ook mag klinken: vaak is het verstandig om op een koude avond een aantal lagen kleding uit te trekken en gezellig in de zetel te kruipen met je partner, je kinderen of zelfs een huisdier. Niets geeft van nature zoveel warmte af als een ander lichaam. En met een dekentje erbij wordt het helemaal gezellig.

Bewegen is hot

Geen ander lichaam in de buurt? Warm jezelf dan op door te bewegen: dans, haal dat yogamatje nog eens boven of kruip op de hometrainer. Met onze slijtvaste en krasbestendige Quick-Step-vloeren kan je je zonder zorgen helemaal laten gaan tijdens je ‘winter-workout’. En ook kinderen hoeven zich niet in te houden tijdens het ravotten.

Maak het gezellig

Warmte is bovenal een gevoel. Kleed je interieur gezellig aan en je krijgt het zelf ook spontaan warmer. We denken dan al snel aan kaarsen, tapijten en kussens, maar ook kleuraccenten kunnen een positieve invloed hebben. Als je accenten van rood, geel, oranje of roodbruin aanbrengt in een kamer, voelt die meteen warmer aan. 

 

Quick-Step Laminaat Impressive, gebrande planken, woonkamer
Gerelateerde Stories
10/10/2013
31/10/2013
Top