Zonder stress een feestje organiseren: hoe doe je dat?


De feestdagen, dat betekent familiefeesten en oudejaarsetentjes. Erg fijn als je te gast bent en de benen onder tafel mag steken, maar best stresserend als je zelf gastheer of -vrouw moet spelen. Hoe geef je een geslaagd feestje of etentje zonder kopzorgen?


Een goede voorbereiding is het halve werk

Maak op voorhand een gedetailleerde lijst van alles wat je nodig hebt, zowel in de keuken (ingrediënten en drank) als aan de feesttafel (servetten, tafellinnen, extra bestek, glazen of schotels). Lijst apart op wat je al hebt en wat je nog moet gaan halen. Alles wat niet kraakvers moet zijn, haal je best zo snel mogelijk in huis. We weten allemaal hoe druk het kan zijn in de supermarkt tijdens de feestdagen.

Kies bij het samenstellen van je menu zoveel mogelijk voor gerechten die je op voorhand kan maken en begin er tijdig aan. Zo kan je tijdens het feestje zelf meer tijd spenderen aan je gasten en ben je veel meer op je gemak. 

Ook een gezellige sfeer kan je perfect voorbereiden. Dek de feesttafel al de avond op voorhand en stel meteen al een hele muzikale playlist samen voor de avond nadien. Een uurtje voor de gasten arriveren dim je de lichten en steek je kaarsen aan – alles en iedereen ziet er beter uit in een ietwat onderbelichte omgeving.  

Maak het jezelf niet te moeilijk in de keuken

Koken voor een groot gezelschap? Kies dan voor gerechten die je al eerder hebt klaargemaakt. Je gasten genieten meer van een ontspannen gastheer of -vrouw en een gezellige sfeer dan van de allerlaatste foodtrend op hun bord. Op veilig spelen bij het koken is dus zeker geen schande. 

Kies voor één showstopper in je menu. Dat zal veel langer blijven hangen bij je gasten dan een hele plejade aan culinaire hoogstandjes. Zelf je brood, desserts of koekjes bakken: het oogt indrukwekkend op Instagram, maar dit is niet het moment om ermee uit te pakken. We kennen allemaal wel een goeie banketbakker in de buurt.

Nog een gouden regel in de keuken: ruim alles meteen op terwijl je de voorbereidingen treft en kookt! Zo blijft de keuken overzichtelijk en moet je nadien geen puinhoop wegwerken. Gemorst op je vloer tijdens het koken? Geen probleem, alle Quick-Step vloeren hebben een beschermlaag. Vlekken neem je gewoon even op met een droge of licht bevochtigde doek. 

Quick-Step Parket Palazzo, eik duin wit geolied, keuken

Ga voor een gastvrije vloer

Je hoeft op voorhand heus geen grote schoonmaak te houden. Niemand zal merken dat je nog snel de kroonlijsten hebt afgestoft of de keukenhanddoeken hebt gestreken. De algemene indruk is wat telt: concentreer je dus op de ruimten waar de gasten effectief zullen komen! Zorg ervoor dat daar alles netjes is opgeruimd en breng een paar extra feestelijke toetsen aan.

Krijg je een groot gezelschap over de vloer en maak je je zorgen over hoe je vloer er nadien zal uitzien? Niet nodig: alle Quick-Step vloeren zijn krasbestendig en makkelijk schoon te maken.Tips & tricks nodig? Bekijk snel onze schoonmaaktips voor vinyl, laminaat en parket

Quick-Step Laminaat Impressive, eik grijs met zaagsnede, woonkamer

 
Gerelateerde Stories
5/11/2015
26/10/2015
23/12/2015
Top