5 redenen om te kiezen voor laminaat


Een nieuwe vloer kiezen is niet eenvoudig. Het aanbod is tegenwoordig schier oneindig en elk vloertype heeft zo zijn voor- en nadelen. Steeds meer mensen kiezen daarom voor laminaat, dat de authentieke look van een natuurvloer combineert met heel wat praktische voordelen én een gunstige prijs.

Een laminaatvloer bestaat uit vier lagen. De basis van de vloer is een uiterst sterke, stabiele en vochtbestendige HDF-plaat. De tegenplaat daaronder garandeert dat die kern niet kan kromtrekken of doorzakken. Bovenop de HDF-plaat ligt de ‘decorlaag’: een foto in zeer hoge resolutie van echte houten planken of tegels, die tot in het kleinste detail worden nagebootst. De decorlaag wordt afgewerkt met hars en daarbovenop komt nog eens een transparante, slijtbestendige bovenlaag die de vloer optimaal beschermt. Dankzij die unieke opbouw is een laminaatvloer niet te onderscheiden van een vloer uit echt hout of natuursteen maar biedt hij heel wat praktische voordelen.

1. Geschikt voor elke ruimte

Laminaatvloeren zijn geschikt voor elke kamer. Ook voor keukens en badkamers bestaan er waterbestendige vloeren met extra bescherming. Het antistatische oppervlak en het naadloze kliksysteem vermijden dat stof en vuil zich ophopen op of tussen de planken, wat dan weer ideaal is voor een kinderkamer. Je kan zelfs een volledige trap bekleden met laminaat. 

Met de juiste ondervloer kan laminaat probleemloos op vloerverwarming geplaatst worden. En de stevige kernplaten van Quick-Step laminaatvloeren zorgen voor een massief, aangenaam geluid zodat ze ook perfect geschikt zijn voor appartementen of huizen met verdiepingen. 


Ontdek alle laminaatvloeren >2. Uitzonderlijk sterk

Quick-Step biedt op al zijn laminaatvloeren minimum 20 jaar garantie. Door de uitzonderlijk sterke kernplaten én de gepatenteerde ‘Scratch Guard’-bovenlaag zijn ze dan ook bijzonder duurzaam en slijtvast. De laminaatvloeren zijn bestand tegen krassen, spelende kinderen, punt- en naaldhakken, de schokken van zware, vallende voorwerpen en zelfs tegen schroeivlekken. Moderne laminaatvloeren zijn zo slijtvast dat ze tegenwoordig steeds vaker geplaatst worden in publieke plaatsen met heel veel passage, zoals winkels en luchthavens.

Je hoeft ook geen schrik te hebben om te morsen met water of andere vloeistoffen: neem het vocht gewoon zo snel mogelijk op en het krijgt geen kans om in de planken te trekken. Durf je je meubelen niet goed te verplaatsen omdat je vreest voor verkleuringen? Ook dat is niet nodig: door de beschermlaag behouden Quick-Step vloeren jaar na jaar hun originele kleur ondanks de blootstelling aan zonlicht. 
3. Makkelijk in onderhoud

Door de beschermende toplaag zijn laminaatvloeren erg eenvoudig schoon te maken. Het vuil dringt niet door in het hout en een regelmatige poetsbeurt met een droge of licht bevochtigde vezeldoek volstaat om je vloer tientallen jaren in perfecte staat te houden. Het is niet nodig om laminaatvloeren te schuren, boenen of in te oliën. Zwarte strepen of hardnekkige vlekken kan je eenvoudig verwijderen met Quick-Step clean.

Alle Quick-Step vloeren hebben bovendien een antistatisch oppervlak. Daardoor trekken ze beduidend minder stof aan dan andere vloeren én zijn ze geschikt voor mensen met een allergie.


Bekijk hier onze onderhoudstips >4. Snel en eenvoudig te plaatsen

In vergelijking met andere vloeren is laminaat bijzonder eenvoudig te installeren. Dankzij het handige kliksysteem passen alle planken als een puzzel in elkaar. Je hebt geen lijm, gestabiliseerd zand of mortel nodig om een perfect egale en stabiele vloer te leggen. 

Uiteraard kan je een beroep doen op een vakman, maar met een minimum aan handigheid leg je zelf probleemloos op één dag een volledig nieuwe vloer. Meer nog: je kan een laminaatvloer ook vlot demonteren en zelfs verplaatsen. Als er uitzonderlijk toch eens een plank zwaar beschadigd raakt in de loop der jaren, dan kan je die simpelweg vervangen.


Bekijk hier onze installatietips >5. Levensecht

Dankzij de nieuwste technieken is een laminaatvloer niet meer te onderscheiden van een echte houten vloer. Zelfs het reliëf van echt hout, de noesten, barsten en scheurtjes, worden perfect nagebootst. Je kan kiezen voor de look van zowat elke houtsoort, in zowat alle mogelijke tinten en in verschillende formaten van planken.

Je kan zelfs gaan voor laminaat met het uitzicht van natuursteen of beton. Het enige verschil met een echte stenen vloer? Laminaat voelt veel warmer aan, is makkelijker in onderhoud en eenvoudiger te plaatsen.

Gerelateerde Stories
24/10/2017
2/06/2017
8/02/2017
Top