De juiste vloer voor de juiste kamer

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe vloer, wil je in de eerste plaats natuurlijk dat hij mooi past in je interieur. Toch zijn er nog een aantal extra zaken waarmee je best rekening houdt. Niet elke vloer is immers geschikt voor elke kamer!


De inkomhal

De inkomhal is het visitekaartje van je huis. You never get a second chance to make a first impression, nietwaar?  We hebben niet allemaal plaats voor een majestueuze draaitrap, maar wel voor een vloer die indruk maakt, hoe klein de ruimte ook is. Een halvloer wordt echter zwaar op de proef gesteld: bezoekers die binnenkomen met natte schoenen of puntige hoge hakken, boekentassen of sportzakken die worden neergeploft, natte paraplu’s en jassen, … 

Je kiest in de inkomhal dus best voor een laminaat- of vinylvloer die dankzij onze gepatenteerde Scratch Guard technologie bijzonder krasbestendig is en die ook makkelijk schoon te maken zijn. Sommige laminaatvloeren zijn bovendien beschikbaar in de uiterst slijtvaste klasse 33. Ze zijn geschikt voor gebruik in commerciële omgevingen en dus zonder meer bestand tegen alles wat een inkomhal te verduren krijgt.

Houd er ook rekening mee dat een halvloer best waterbestendig is. Dat is het geval voor al onze vinylvloeren, zoals de Pulse-vloeren met hun extra lange en brede planken, maar bijvoorbeeld ook voor het Impressive- en Majestic-laminaat. De keuken

Nog een ruimte waar de vloer het vaak zwaar te verduren krijgt: de keuken. Een mes of glas dat tegen de grond gaat, overenthousiaste kinderen die hun kom ontbijtgranen laten vallen of morsen met hun eten, … We maken het allemaal wel eens mee!

De keuken is een van de meest gebruikte ruimtes van het huis en het is de plaats waar hygiëne het allerbelangrijkst is. De vloer moet dus bestand zijn tegen veelvuldige schoonmaakbeurten, en is best waterbestendig en krasbestendig. Ook hier is vinyl of een waterbestendig laminaat dus een slimme keuze.

De badkamer

De badkamer is wellicht de plek waar de vloerkeuze het moeilijkst is. Je zoekt immers een vloer die warm en comfortabel aanvoelt maar toch bestand is tegen alles wat een badkamer te verduren krijgt. Het is een ruimte waar je graag tot rust komt maar evengoed moeten de kinderen er zorgeloos kunnen plonsen in het bad of met moddervoetjes onder de douche stappen.

Ook hier kies je best voor een waterbestendige vloer die bovendien goed bestand is tegen vuil en makkelijk schoon te maken. Vinyl is dus een verstandige keuze. Maar een badkamervloer mag ook wat extra luxe uitstralen. In dat geval zijn ook het waterbestendige Impressive- en Majestic-laminaat uiterst geschikt.

De kinderkamer

Nog een ruimte die een combinatie van bijzondere vloereigenschappen vereist: de kinderkamer. Uiteraard wil je dat kinderen kunnen spelen op een vloer die er knus en warm uitziet én aanvoelt. Alle Quick-Step vloeren – met uitzondering van de parketvloeren op basis van es en beuk – kunnen op vloerverwarming gelegd worden.
 
Maar de vloer in een kinderkamer wordt ook zwaar op de proef gesteld: natte luiers, speelgoedblokjes en kleurpotloden die uitgestrooid worden over de hele vloer, koekjeskruimels die stiekem worden achtergelaten, wilde spelletjes, … Ook hier zijn kras- en waterbestendigheid en gemakkelijk onderhoud dus belangrijke vereisten. Bovendien zijn kinderen vaak erg gevoelig aan stof. Elke Quick-Step vloer is behandeld met een antistatisch oppervlak, waardoor ze aanzienlijk minder stof aantrekken dan andere vloeren. 

Vinylvloeren zijn voor elke kinderkamer een geschikte keuze: ze voelen zacht aan, zijn waterbestendig, makkelijk in onderhoud en een bijkomend voordeel: vinyl is zo stil dat je de kamer in of uit kunt glippen zonder dat je je slapende baby wakker maakt!

 
Top