Hij of ik: Yves Lampaert vs Julien Vermote

Yves Lampaert en Julien Vermote zijn allebei profrenner bij het Quick-Step Floors Cycling team en al jarenlang beste vrienden. Speciaal voor ons kruisten ze voor één keer de degens in een ‘Hij of Ik’-challenge!

Yves ‘Lampi’ Lampaert en Julien ‘Jule’ Vermote wonen vlak bij elkaar en proberen geregeld samen te trainen. Terwijl Vermote al samenwoont met zijn vriendin, leeft Lampaert nog bij zijn ouders. Daar komt binnenkort echter verandering in. Hij is vlakbij immers een oude woning aan het opknappen. “Maar in alle eerlijkheid: zelf heb ik daar niet zoveel verstand van en ook weinig tijd voor. Mijn broer en moeder volgen daarom de werkzaamheden voor me op.”
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de verbouwingen. Binnen enkele weken hoopt Lampaert in zijn volledig vernieuwde huis te trekken. Voor de vloer in de slaapkamers op de bovenverdieping koos hij Palazzo parket van Quick-Step. “We zijn gegaan voor de Verfijnde eik extra mat. Die uitvoering ziet er heel natuurlijk uit, voelt warm aan en is toch makkelijk te onderhouden.” 

Het huis is bijna klaar, maar de vloeren in de twee identieke slaapkamers moeten nog geïnstalleerd worden. Dat vonden wij de ideale gelegenheid om Lampaert samen met zijn trainingsmakker Vermote uit te dagen voor een unieke challenge! We ontvingen de twee spitsbroeders op de werf van Lampaerts nieuwe woning. Daar onderwierpen we hen eerst aan een grappige ‘Hij of Ik’-vragenronde om vervolgens over te gaan tot dé ultieme test: wie krijgt als eerste de Quick-Step vloer geïnstalleerd in ‘zijn’ slaapkamer?

Wie nu écht de snelste (en handigste) is van beide profrenners, ontdekt u in dit filmpje: