Hoe creëer je de ‘Dark Night-look’?

Jarenlang hebben wit, pasteltinten en de minimalistische look de interieurwereld gedomineerd. Maar sinds kort voeren donkere kleuren en luxueuze materialen de boventoon. Het mag allemaal wat warmer, gezelliger en chiquer. Maar hoe creëer je zo’n ‘Dark Night’-look in je eigen huis?

Stond er op jouw lijstje met goede voornemens ook een make-over voor je interieur? Weet dan dat 2017 een heuse stijlbreuk met het verleden belooft. Gedaan met lichte tinten en een strak interieur. Gezelligheid en luxe zijn helemaal terug, en met hen ook warme, donkere kleuren en chique accessoires.

Zwart is het nieuwe wit

In de modewereld is het gebruik van zwart al decennialang ingeburgerd. Denk maar aan klassiekers als de zwarte cocktailjurk voor de dames of het zwarte pak voor heren. Zwart is tijdloos, elegant en valt makkelijk te combineren met andere kleuren of materialen. En dat geldt heus niet alleen voor kledij.

Natuurlijk blijft wit altijd een veilige keuze voor je interieur, maar evengoed kan het een beetje saai en zelfs koel overkomen. Met zwarte en andere donkere tinten creëer je daarentegen een warme setting. Combineer ze met de juiste sfeerverlichting en je hebt alles in huis voor een gezellige avond. 

Donkere kleuren geven je interieur karakter en ze stralen klasse uit. En in tegenstelling tot wat velen denken, kunnen ze kamers wel degelijk groter doen lijken. Donkere tinten verhullen immers de contouren van een ruimte en creëren zo meer diepte.

Combineer met luxueuze accessoires

Samen met zwart zijn ook andere warme kleuren zoals bordeaux, donkerblauw, donkergroen en oker in opmars. Dat donkere kleurenpallet roept de sfeer op van de ‘Roaring Twenties’ en de glamoureuze feestjes uit die tijd – denk maar aan ‘The Great Gatsby’.

Om die luxueuze sfeer helemaal op te roepen, combineer je de kleuren met gouden accessoires, spiegels, glazen kandelaars of kroonluchters en pompeuze kaders. Zo krijgt zelfs de kleinste ruimte in je huis de ‘Dark Night’-look.

Donkere, stijlvolle vloeren

Maar een echt chique uitstraling begint natuurlijk bij een luxueuze vloer. En wat straalt er meer gezelligheid en warmte uit dan parketvloeren? De donkere varianten van het Quick-Step Castello-parket geven karakter en temperament aan elke kamer. Of waarom niet kiezen voor de extra lange en brede planken van de nieuwe eikenhouten Massimo-collectie?

Met de nieuwe Majestic-collectie combineer je de look van echt eikenhout dan weer met de praktische voordelen van een laminaatvloer. En voor de echte durvers zijn er de zwarte ‘Burned Planks’ uit de Impressive-collectie!

Bekijk hier ons Dark Night-moodboard op Pinterest.

 

Quick-Step Laminaat Majestic, woestijn eik warm naturel woonkamer


Gerelateerde Stories
4/09/2015
11/09/2015
Top