Hoe gebruik je donkere vloeren in je interieur?


Donkere vloeren zijn helemaal in. Ze geven je interieur extra cachet en persoonlijkheid. En als je ze op de juiste manier combineert, kunnen ze je kamers zelf groter maken. Maar let op: een overdaad aan donkere kleuren zorgt dan weer voor een ingesloten, beklemmend gevoel. Houd dus best rekening met de volgende tips.


Combineer met de juiste meubelen en accessoires

Het meest harmonieuze effect bereik je wanneer je donkere vloeren combineert met houten meubels in lichtere tinten en witte muren. Zelfs donkere meubels kunnen perfect en zorgen voor extra warmte, als je maar voldoende lichtere tinten verwerkt in de rest van de kamer of je wanden en je plafond. 

Geen fan van wit? Ga dan voor gezellig en persoonlijk: kies voor je favoriete kleur tegen de muur en laat dezelfde tint terugkomen in een vloertapijt. Ook de keuze van andere accessoires is belangrijk: samen met lederen meubels, warme tapijten, kopertinten en kunstvoorwerpen creëren donkere vloeren een gesofisticeerde look in elk soort interieur. De combinatie met oosterse tapijten, kussens en opvallende kleuren vormt dan weer de basis voor de etnische stijl. 

Ontdek al onze donkere vloeren >


Creëer extra diepte  

Veel mensen denken dat donkere vloeren een kamer er per definitie kleiner laten uitzien. Dat klopt echter niet altijd. Integendeel: donkere vloeren kunnen extra diepte toevoegen, mits je ook goed nadenkt over je plafond en muren.

De combinatie van een donkere vloer met een licht plafond en lichte wanden laten de ruimte er bijvoorbeeld breder uitzien. Kies je ook voor een donker plafond, dan zal je kamer er breder én langer uitzien. 

De moeilijkste combinatie is zonder twijfel die met een donkere vloer, een licht plafond en donkere wanden. In combinatie met de juiste accessoires leveren ze een interessant schaduweffect op. Al het licht lijkt dan immers van bovenaf te komen.

Quick-Step Laminaat Impressive, gebrande planken woonkamer


Ontdek al onze donkere vloeren >


Gerelateerde Stories
22/01/2017
4/09/2015
Top