Go to content Go to search
Quick-Step parket in de keuken

PARKET- VS. VINYLVLOEREN

Een zij-aan-zij-vergelijking

Synthetisch of natuurlijk, de voordelen van vinyl en parket

Vinyl- en parketvloeren zijn als twee kanten van dezelfde medaille. Beide vloeren hebben zeer verschillende eigenschappen: hout is bijvoorbeeld onovertreffelijk wat authenticiteit betreft. Vinylvloeren daarentegen zijn praktisch, aangezien ze 100% waterdicht zijn. Maar vinyl- en parketvloeren hebben één ding gemeen: ze zien er prachtig uit. Bekijk de uitgebreide vergelijking hieronder voor een grondige analyse van de eigenschappen van elk vloertype.

Eigenschappen

Vinyl

Parket

Samenstelling

Synthetisch pvc

Drielagig samengesteld hout met beschermlaag

Uitstraling

Natuurlijke look

Authentieke schoonheid

Geluiddicht

Zacht en geruisloos dankzij meerdere
geluidsabsorberende lagen

Met de juiste ondervloer

Vloerverwarming

Compatibele, efficiënte warmtegeleiding

Compatibele, efficiënte warmtegeleiding

Waterbestendigheid

100% waterbestendig

Niet geschikt voor vochtige ruimtes

Krasbestendigheid

Zeer kras- en vlekbestendig

Kras- en vlekbestendig

Plaatsing

Snelle en eenvoudige plaatsing

Snelle en eenvoudige plaatsing

Onderhoud

Eenvoudige standaardreiniging

Geoliede parketvloeren hebben wat extra zorg nodig

Budget en garantie

Voordelige prijs, tot 25 jaar garantie

Hoger prijskaartje, levenslange garantie



Probeer de FloorExplorer

Schoonheid die je hoogste verwachtingen overtreft


Echt of synthetisch: hoe dan ook betrouwbaar

Wat is het verschil tussen vinyl- en parketvloeren? De ene natuurlijk, de andere synthetisch, maar beide zijn hoogwaardige, duurzame en mooie vloerkeuzes.

Vinyl bestaat uit meerlagig pvc en glasvezelcomponenten, wat resulteert in een bijzonder duurzame vloer die volledig vrij is van schadelijke ftalaten.

Een houten vloer is daarentegen een volledig natuurlijk product. Quick-Step parketvloeren zijn vervaardigd uit samengesteld hout. Dit betekent dat ze bestaan uit een houten of HDF-kern met een eiken toplaag met een beschermende afwerking


Ongedwongen schoonheid en aandacht voor detail

Of je nu de voorkeur geeft aan een tijdloos klassiek design of je interieur een gedurfde uitstraling wilt geven, je vindt altijd een vinyl- of parketvloer die bij je smaak past.

Vinylvloeren bieden meer ontwerpstijlen: verschillende kleuren, een breed scala aan texturen en de keuze tussen een hout- of steenlook.

Parketvloeren zijn de keuze bij uitstek voor onovertroffen authenticiteit. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren, classificaties en houtsoorten. Je vindt er zeker een die bij je stijl past.

Quick-Step's duurzame vinylvloer in detail
#Loading#

Alledaagse schoonheid
en het comfort van vinyl en hout


Geen krassen, geen vlekken, geen stress!

Een vinylvloer is stoot- en krasbestendiger dan hout. Met Alpha Vinyl kun je zelfs een zwaar voorwerp laten vallen zonder de vloer te beschadigen. 

Verkies je parket? Geen zorgen: dankzij een speciale vocht- en vuilafstotende laag zijn onze houten vloeren robuuster dan andere.


Warm en geruisloos, voor het ultieme comfort

Beide vloersoorten zijn ook compatibel met vloerverwarming, hoewel vinyl op dit vlak iets efficiënter is. Vinylvloeren zijn uitstekende warmtegeleiders.

Bovendien zijn ze geruisloos! Vinylvloeren dempen hinderlijk geluid van hakken, laarzen, sportschoenen en dierenklauwen. Over het algemeen zijn parketvloeren iets minder geruisloos – maar met de juiste ondervloer absorberen en minimaliseren ze ook lawaaierige voetstappen.


Wat met water?

Dankzij Wood for Life hebben Quick-Step parketvloeren een verhoogde vochtbestendigheid om hun authenticiteit te vrijwaren, maar ze zijn niet volledig waterbestendig.

Wil je een houtlook in je badkamer of keuken? Onze vinylcollecties hebben precies wat je nodig hebt: een schitterende look en bovendien 100% waterdicht: de waterafstotende technologie voorkomt, in combinatie met het gepatenteerde Uniclic (Multifit)-kliksysteem, dat water je vinylvloeren beschadigt.

Quick-Step parket in je woonkamer
#Loading#

Plaatsing:
vastgeklikt of gelijmd


Welke plaatsingsmethode je ook verkiest (zwevend of gelijmd), zowel vinyl- als parketvloeren zijn extreem eenvoudig te plaatsen dankzij ons innovatieve Uniclic (Multifit)-kliksysteem. Zowel de parket- als vinylvloeren van Quick-Step zijn zo eenvoudig te plaatsen dat je het zelf kunt doen! Als je het liever overlaat aan een professional, helpen we je met plezier zoeken naar de dichtstbijzijnde erkende Quick-Step expert.

Vinylvloeren zijn bijzonder geschikt voor renovaties, aangezien ze zeer dun zijn en bovenop een bestaande vloer gelegd kunnen worden. Als je Alpha Vinyl gebruikt, mag die bestaande vloer zelfs ongelijk zijn! Dus, je hoeft niet eens de oorspronkelijke vloer te verwijderen – kan het nog gemakkelijker?

Hoe laat je je parket- of vinylvloer glanzen?


Vinylvloeren zijn eenvoudig te reinigen. Gewoon regelmatig stofzuigen en dweilen met een vochtige doek en een reinigingsmiddel, zoals dat uit de Quick-Step reinigingsset.

Parketvloeren vergen wat meer onderhoud. Vooral geolied hout moet regelmatig met onderhoudsolie behandeld worden – aangezien de vloer hierdoor zijn gloednieuwe uitstraling behoudt, beleef je er ook nog eens plezier aan!

Eenvoudig te reinigen vloer

Een vloer die binnen je budget past, betaalbaar vinyl vs.
authentiek hout

Een authentieke parketvloer heeft een hoger prijskaartje, aangezien het een natuurlijk en hoogwaardig product is. Wil je de schoonheid van een houtlook, maar tegen een lagere prijs? Dan is een vinylvloer de juiste keuze.

Wat je ook kiest, zowel Quick-Step vinyl- als parketvloeren hebben een extreem lange garantieperiode: tot 25 jaar voor vinylvloeren en levenslang voor parket.

Quick-Step vinyl in een thuiskantoor
#Loading#
Quick-Step parket in een thuiskantoor
#Loading#

Help me kiezen tussen:
vinyl en parket

Weet je nog steeds niet zeker welk vloertype het meest geschikt is voor je project? Probeer onze FloorExplorer. Nadat je vier eenvoudige vragen beantwoord hebt, zal onze tool je helpen bij het vinden van je ideale vloer en je ideale vloertypes binnen ons assortiment selecteren.


Probeer de FloorExplorer

Gerelateerde stories

Retro: de nieuwe trend in woningrenovatie

Je huis aan het renoveren? Retro is dé trend van het moment! Met een paar tips en een beetje hulp van Alpha Vinyl bekom je in een handomdraai precies de afwerking en vloer die je voor ogen had.

#vinyl #inspiratie