Hoe een witte vloer je interieur karakter geeft

Dat witte vloeren steeds populairder worden, hoeft niet te verrassen. Zo maken ze een kamer niet alleen ruimer en lichter, ze lenen zich ook perfect tot eigenzinnige designexperimenten. Ontdek hoe een witte vloer jouw interieur tot leven kan brengen.Van modern tot rustiek

Witte vloeren kunnen elke stijl aan, van modern tot traditioneel. Hou je het graag zo simpel en minimalistisch mogelijk? Kies dan een witte vloer met een glanzende afwerken en voeg enkele in het oog springende kunstwerken of meubelstukken toe. Hou je van een rustige strandstijl? Dan is witgekalkt parket perfect voor jou!

Welke stijl je ook kiest, denk eraan om steeds enkele kleurrijke accenten toe te voegen. Zo vermijd je een al te klinische look. Blauw en groen, bijvoorbeeld, geven een rustige, doch levendige touch.


Esdoorn: het neusje van de zalm voor designers

Op zoek naar dat beetje extra? Bekijk dan zeker de mogelijkheden van esdoornhout. Het staat bekend om zijn sterkte en duurzaamheid, maar is ook bij professionele decorateurs een vaste waarde. In combinatie met lichte tinten laat esdoornhout de ruimte bovendien helemaal openbloeien. Quick-Steps laminaatvloer met esdoornlook, bijvoorbeeld, creëert een luchtige atmosfeer, waardoor andere interieurelementen centraal komen te staan.

Schoonmaken

Een praktische raad: denk goed na over je poetskwaliteiten voor je een witte vloer kiest. Een vloer met textuur, bijvoorbeeld, zal vuil, modder en stof tot op zeker hoogte maskeren. Wie echter niet al te vaak wil vegen, vermijdt beter een glanzende afwerking voor zijn of haar witte vloer.

Top