Het effect van vloertexturen op je interieur

De aanblik van je vloer hangt niet alleen af van het vloertype waarvoor je kiest. Textuur en afwerking zijn minstens even belangrijk. Hier vind je alvast een overzicht van enkele populaire vloertexturen en hun effect op je interieur.

Van modern tot rustiek

Quick-Step silverfrost

Hou je van een moderne inrichting? Met een mat vloeroppervlak bezorg je je interieur een hedendaagse look. Geborstelde oppervlakken zien er dan weer wat verweerd uit, waardoor je ze goed kan combineren met een rustieke inrichting. Op zoek naar het beste van twee werelden? Silverfrostoppervlakken zorgen voor een leuke wisselwerking tussen matte en glanzende effecten, en geven je vloer een exclusief karakter.Feel the groove

Quick-Step grooves

Groeven of geen groeven? Beide vloertypes geven een eigen toets aan je interieur. De laminaatvloeren van Quick-Step zijn beschikbaar met of zonder groeven. V-groeven geven een ruimte meer diepte. Met groefloze vloeren krijgt je inrichting een elegantere en meer gestroomlijnde aanblik. Meer inspiratie vind je in dit beknopt overzicht van verschillende soorten voegen.


Eindigen in stijl

Quick-Step sawcuts

De juiste textuur geeft je vloer een unieke ‘finishing touch’. Handgeschraapte texturen, bijvoorbeeld, herinneren aan het vakmanschap dat achter elke vloer schuilgaat. Heb je een rustiek interieur? Kies dan een design met zichtbare zaagsneden om je vloer een verweerde en tijdloze look te geven. Maar welke textuur je ook kiest, vergeet nooit het volledige plaatje te bekijken: met de Floor Advisor van Quick-Step ontdek je snel het effect van een bepaalde vloertextuur op je eigen interieur.

Top