Het ideale kleurenpalet voor je interieur

De kleur van je vloer bepaalt in grote mate de stijl van je interieur. Om je te helpen bij het vinden van het ideale kleurenpalet, deelt Quick-Step met plezier enkele trends en tips.


Natuurlijke schoonheid

Het ideale kleurenpalet voor je interieur, natuurlijk schoon

Vloeren met natuurlijke kleuren – zoals beuk of lichte eik – stralen een gevoel van rust uit. Voor meer dynamiek kan je enkele donkere elementen toevoegen. In combinatie met bruine tinten zijn natuurlijke vloeren dan weer het toppunt van romantiek. Ben je eerder het moderne type? Voeg dan enkele felle kleuren toe voor een hedendaagse interieurstijl.

Comfortabel en warm

Het ideale kleurenpalet voor je interieur, comfortabel en warm

De kleur van een vloer zegt veel over je persoonlijkheid. Wil je van je vloer het summum van exotische luxe maken? Kies dan voor roodoranje tinten – zoals kerselaar of merbau – en combineer ze met warme muurkleuren. Ben je eerder het gezellige type? Creëer dan een intiem interieur met een bruine vloer, zoals donkere eik, wengé of walnoothout.


Gewaagde kleurenstatements

Het ideale kleurenpalet voor je interieur, gewaagde kleurenstatements

Witte vloeren worden steeds populairder. Ze laten een kamer groter lijken dan ze is. Vergeet echter niet enkele kleurrijke accenten toe te voegen. Zo vermijd je een klinische look. De combinatie van een zwarte vloer met witte muren is dan weer het recept bij uitstek voor een hedendaags, pittig interieur.

Grijs is het nieuwe zwart

Het ideale kleurenpalet voor je interieur, grijs is het nieuwe zwart

Grijze vloeren lenen zich tot tal van kleurencombinaties: van klassieke witte of warme tinten tot heldere en levendige kleuren. Als je graag experimenteert, combineer dan eens een grijze vloer met een heldere accentmuur of zelfs met patroonbehang. Maak je geen zorgen: een grijze vloer kan het aan. Probeer zeker de FloorFinder van Quick-Step eens uit. Zo zie je meteen welk kleurenpalet het best werkt in je eigen interieur.

Top