In welke richting leg je je vloerplanken het best?

De juiste richting voor je vloerplanken kiezen: soms is het een zware dobber met veel effect op de algemene uitstraling van een kamer.

De algemene regel luidt als volgt: leg je vloer in de richting van de belangrijkste bron van licht en in lijn met de vaakst gebruikte deuropening. Als er meerdere ramen of deuren zijn, je voor de legrichting die het makkelijkst te installeren is. Om nog andere ‘optische effecten’ toe te voegen, kan je deze drie praktische tips volgen.

1. Horizontaal = breder

Installeer je je vloer in een smalle kamer? Waarom probeer je geen horizontale legmethode? Door vloerplanken in de breedte te leggen, lijkt de kamer meteen een pak breder. Zo krijg je niet het gevoel ingesloten te zitten. Vermijd ook donkere kleuren – zowel voor je vloer als voor je muren – want die doen je kamer nog smaller lijken dan ze al is.

2. Verticaal = langer

Leg je je vloer in een korte kamer, dan wil je wellicht wat meer diepgang creëren. Laat je kamer langer lijken door je vloer verticaal, in de lengte van de kamer, te plaatsen. Wil je dit effect nog vergroten? Combineer dan een lichte vloer met donkere muren. Zo voeg je extra diepte toe aan de kamer.

3. Diagonaal = groter

Om een kleine kamer volledig open te trekken met zo min mogelijk moeite of kosten, leg je je vloer diagonaal. Vaak wordt voor een hoek van 45 graden gekozen. Maar zelfs met een hoek van 10 graden trekt een diagonale vloer muren uit verschillende kamers naar elkaar toe, waardoor je als het ware één grote kamer creëert. Over een kamer opentrekken gesproken!

Zie verschillende vloeren aan het werk in je interieur met de Roomviewer van Quick-Step.

Gerelateerde Stories

8/01/2019

Hoe doe je een kleine kamer ruimer aanvoelen?

18/07/2018

Makkelijk je woning opknappen: vijf belangrijke tips

19/07/2018

Een knusse plek voor jezelf