Thuis in de tropen: parket, vinyl of laminaat met de look van tropisch hout

Haal de tropen in huis met een exotische vloer. De ongewone kleuren bezorgen je telkens opnieuw een instant reisgevoel. Iets voor jou? Ontdek het hier.



Exotisch parket geeft grandeur

Laat je huis warme luxe uitstralen met exotisch parket. Leef je in een warm klimaat? Combineer je exotisch parket met wit en lichtgroen. Grijzere weersomstandigheden vragen dan weer om een warmer kleurenpalet met zacht bruin en eerder donkere groentinten voor je muren.

Om het helemaal af te maken kan je voor statige koloniale meubels kiezen, of je interieur net een frisse toets geven. Weelderige, tropische planten zijn de perfecte accessoires. Zorg ervoor dat je je huis niet volstouwt met spullen, maar de ruimtes net luchtig houdt.

Kleurrijk, maar vooral groen

De exotische kleuren van tropisch hout kunnen je interieur helemaal transformeren. Maar exotisch betekent niet dat je het milieu uit het oog moet verliezen. Kies voor ‘groen’ parket met het PEFC-label. Dat garandeert je dat het hout gecontroleerd geoogst wordt in duurzaam beheerde bossen. Bij Quick-Step vind je het exotische jatoba- en merbauhout in de Castello- en Villa-parketcollecties.

Laminaat of vinyl met exotische look

Voel je toch meer voor laminaat of vinyl? Geen zorgen, want ook daar vind je de exotische look die je zoekt. Wengé, teak, merbau of jatoba: de keuze is helemaal aan jou.

Klaar voor een exotisch vloeravontuur? Via onze Floor Finder maak je in geen tijd een vloertrip naar warmere oorden.

Top