Survivalgids: een kerstboom op je vloer

Haal de kerstboom maar naar binnen, wat is het ergste dat je kan overkomen? Laten we het even voor je uitzoeken!

Hoe red je je vloer van een kerstboomramp?


1 — Wat als je je eigen kracht niet kent

Een kerstboom weegt 15 tot 20 kg. Dat is een zwaar accessoire, zowel voor jou als voor je vloer. Wees geen macho en vraag vrienden of familie om de last te helpen dragen. Zo hoef je je kerstboom niet binnen te sleuren en vermijd je tal van krassen op je vloer!

2 — Wat als je je kerstboom verwart met General Sherman

‘Hoe groter, hoe beter’, zeggen ze weleens. Niet als je je kerstboom in de grootste bloempot ooit stopt. Zolang je maar geen bloempot koopt voor General Sherman – ’s werelds grootste boom ooit – zal je vloer de druk wel aankunnen.

3 — Wat als je je bloempot als een zwembad behandelt

Om je kerstboom mooi groen te houden, moet je hem regelmatig water geven. Weet je niet van ophouden? Een kleine tip: beeld je in dat de bloempot van je kerstboom overloopt met water dat doordringt tot in de ondervloer. Dat zal je wel helpen om die gieter op te bergen.

4 — Wat als je je huisdieren te veel vertrouwt

Niets brengt honden zo in vervoering als een welriekende boom. Vertrouw je huisdieren niet te veel of ze laten je een cadeautje achter waarvan jij, noch je vloer zal houden!


Het allerbelangrijkste aan Kerstmis is natuurlijk de warme sfeer in huis. Maak van je kerstboom het hart van je woonkamer en versier hem zodat hij past bij je interieur en je vloer. Prettige feesten!

Top