Tal van houtsoorten, nog meer mogelijkheden

Het houttype dat je kiest, beïnvloedt niet alleen de kleur en structuur, maar ook de algemene look en feel van je vloer. Leer alles over de houtsoorten van Quick-Step.

Bleke broertjes: eik & esdoorn

Eik en esdoorn

Eikenhout is zonder twijfel de meest gebruikte loofhoutsoort. Het heeft een lichte, bruinachtige kleur en een prachtige rechte draad of vlampatronen. Esdoorn – nog zo’n klassieke schoonheid – biedt soortgelijke houtpatronen, maar heeft vaak een lichtere kleur: van wit tot vaalgeel.

Bekijk alle eiken vloeren >

Pittige romantici: walnoot & merbau

Walnoot en merbau

Houtsoorten zoals walnoot en merbau voegen een warme toets toe aan je vloer. Walnoothout is bruin en heeft een donkere – duidelijk zichtbare – rechte of golvende draad. Het spinthout is echter veel bleker en zorgt voor een levendig effect. Merbau is dan weer makkelijk te herkennen aan z’n oranje tot donkerroodbruine tinten. Ook z’n egale structuur en natuurlijke glans springen meteen in het oog.

Tropische exoten: jatoba en wengé

Jatoba en wengé

Om vloeren een unieke, exotische look te geven, gebruikt Quick-Step verschillende soorten tropisch hout. Jatoba, met zijn verleidelijk kleurenpalet van roodroos en donkerbruin, komt bijvoorbeeld recht uit Brazilië. Soms heeft het een zwarte rechte draad, waardoor je vloer een ‘dramatisch’ kantje krijgt. De kleur van wengé is nog donkerder. De unieke textuur van dit zware, harde houttype heeft bovendien wat weg van het vleugelpatroon van een patrijs.

Wil je weten welk houttype ideaal is voor jouw vloer? Met de Room Viewer van Quick-Step ontdek je het effect van verschillende houtsoorten in je eigen interieur.

Top