Wat met het hout van je oude vloer?

De zomer is in het land: het ideale moment om je huis grondiger onder handen te nemen. Een nieuwe, lichte vloer blaast je huis opnieuw leven in. Maar wat gedaan met je oude houten vloerplanken? Hoe je ook die een duurzaam nieuw leven geeft, ontdek je hier.


DIY - What can you do with your old floor?

Bezin voor je begint

Zijn de vloerplanken in goede staat, en wil je ze graag verkopen? Sta daar dan even bij stil voor je de uitbraakwerken start. Ga voorzichtig te werk om hun straatwaarde te beschermen. Een tip: parket met het Uniclic Multifit-systeem klik je net zo snel los als je ‘t installeert. Handig! Zijn de planken te veel beschadigd, of wil je de herinneringen die eraan verbonden zijn niet kwijt? Tijd om je creatieve kant aan te spreken!Handen uit de mouwen: DIY

Misschien borrelen meteen 1001 upcycling-ideeën in je op, van ambitieuze projecten tot eenvoudige oplossingen. Een unieke, houten mat aan je voor- of achterdeur bijvoorbeeld. Gaatjes boren in plankjes van gelijke grootte, een touw erdoorheen en klaar! Ook een fotokader of een hekje voor in de tuin knutsel je vrij snel in elkaar.

Wie houdt van een doe-het-zelfuitdaging kan deurtjes voor de keukenkasten puzzelen, een werkbank construeren of een salontafel ineen timmeren. Wie inspiratie zoekt, kan zijn hart ophalen op Pinterest. Heeft de DIY-microbe jou niet te pakken gekregen? Vraag dan even na bij je vrienden, buren en familie of zij iets met je vloerplanken kunnen aanvangen.

What to do with your old floor?

Wat je beter achterwege laat

Wat je ook met je oude vloer van plan bent, het behandelde hout opbranden is geen goed idee. En wie het knutselen op de lange baan schuift, bewaart het hout beter op een droge plaats, en niet op de grond.

Wil je een nieuwe vloer met de look van teruggewonnen hout? Ontdek of deze of een van onze andere vloeren iets voor jou is met de Floor Advisor.

Top