Welke vloer in een dokterspraktijk of ziekenhuis?

Hygiëne is nergens belangrijker dan in de spreekkamer van een dokter of in het ziekenhuis. Dat geldt zeker voor de vloer. Die moet je vaak en grondig kunnen schoonmaken, en mag geen vuil vasthouden. Maar welke vloeren beantwoorden het best aan deze eisen?

Hospital or doctor's practice floor

Piekfijn moet

Bij je tandarts of dokter gelden strenge gezondheidsregels. Een van die voorschriften is dat de vloer vaak gereinigd en gedesinfecteerd moet worden. Bovendien ligt er bij voorkeur een vloer die het drukke heen- en weergeloop moeiteloos doorstaat.

Quick-Steps vloeren beantwoorden perfect aan die hygiënenoden als je de juiste tips in acht neem. Na een schoonmaakbeurt droog je bijvoorbeeld het best je vloer. Zo kan opdrogend water geen broeihaard van bacteriën worden.

Kies voor parket of laminaat

Geolied parket en laminaat vragen om de juiste poetsaanpak: Quick-Step Clean. Vanuit hygiënestandpunt zijn groeven geen goed idee. Daarom heeft Quick-Step met Seal & Click een slimme dichtingsoplossing in petto voor laminaat. Zo voorkom je dat water in de voegen sijpelt en bescherm je de vloer tegen vocht. De perfecte oplossing voor vloeren die intensief gereinigd en gedesinfecteerd worden!


De opmars van luxevinyl

Vinyl wint voortdurend aan populariteit in dokterspraktijken en ziekenhuizen. Het heeft z’n stevigheid al ruimschoots bewezen, is makkelijk te onderhouden met Clean & Strip en bijzonder slijtvast. Daar zorgt het verzegelde oppervlak met beschermende PU-coating voor. Vermijd gelakte groeven. Gelijmd vinyl garandeert je bovendien maximale hygiëne. Zo voorkom je ook insijpelend water. En dankzij het uitgebreide Livyn-aanbod designs en kleuren vermijd je de klassieke ziekenhuissfeer en creëer je makkelijk een warmere, huiselijke omgeving.

Ben je met deze tips in het achterhoofd klaar om te kiezen? Laat je online bijstaan door onze Floor Advisor.

Top