Don’t call me vinyl. I am Pulse, discover my wide looks.

De nieuwe collectie Pulse van Quick-Step is de vloer van de toekomst. De luxe vinylcollectie die door revolutionaire technieken nog nooit zo realistisch leek, is de meest praktische designvloer in de markt. Slijtvast, watervast, warm, geluiddempend, net zo mooi als hout en bovendien ftalaten-vrij geproduceerd.

Esthetisch blijven we fan van hout. De looks van het warme materiaal zijn favoriet op de vloer, maar de vraag vandaag de dag gaat verder. We verwachten ook op het gebied van comfort en praktische eigenschappen meer van onze vloeren. Quick-Step ontwikkelde daarom een nieuwe generatie vinyl die aan alle praktische wensen voldoet, maar ook esthetisch niet onder doet voor echte houten planken.Authenticiteit

Authentieke materialen scoren nog altijd hoog, maar er is een nieuwe beweging gaande. Fake nestelt zich tussen de volledig geaccepteerde, veel geziene en zelfs stijlvolle opties. Moderne technieken maken het mogelijk om kwetsbare, prijzige of moeilijk toe te passen materialen heel realistisch na te maken, met bijkomende praktische eigenschappen. Een voorbeeld hiervan is de zwarte gebrande vloer Impressive Burned planks van Quick-Step Laminate. Hierdoor is het mogelijk een design van zwart gebrand hout op de vloer te creëren, terwijl dat met het echte materiaal onmogelijk te realiseren zou zijn.


Passende structuren

Nu komt daar de nieuwe vinylcollectie Pulse bij: planken van vinyl met verschillende houtdessins en passende structuren. De extra lange en brede planken kennen veel variatie in de houttekening, waardoor op de vloer het natuurlijke effect van een houten vloer ontstaat. Een bijpassende houtstructuur verzekert de authentieke look én feel van echt hout.

Trendgevoelige nieuwe collectie

De nieuwe collectie Pulse bevat 20 designs die afgestemd zijn op de laatste trends in het interieur. Eik blijft favoriet voor onze vloeren, maar na de Scandinavische designgolf is ook den niet meer weg te denken uit onze interieurs. Enerzijds blijft de perfecte look populair. Egale eiken planken die een rustige basis en strak geheel vormen, zoals het lichte Pure blush oak. Anderzijds zijn er de imperfecte bewerkingen, zoals het rauwe Sundown pine, die goed passen in industriële lofts of landelijke interieurs.

Benieuwd welke look het beste bij jouw eigen interieur past? Op de Quick-Step website kun je in de ‘Flooradvisor’ je interieur opladen en verschillende vloeren uittesten!

Gerelateerde Stories
25/02/2016
6/05/2016
Top