It’s all about botanics!

Niks zo rustgevend als een wandeling in het bos. Vandaag - in tijden van grote, drukke steden - trekken we ons niet alleen terug in de natuur, we halen ze ook écht naar binnen.

Exotische planten en florale prints vormen je persoonlijke oase van groen. Regent het buiten onophoudelijk? Open je voordeur en laat de grijze dag achter je: welcome to the jungle!

Natural vs. flashyFluitende vogels, bloeiende tuinen en verre bestemmingen... De hunkering naar een vleugje groen klinkt vast herkenbaar in de oren.

Groen in al z’n facetten is de meest logische kleurlink naar de jungle trend, maar ook intense kleuren als indigoblauw en zonnig geel hebben een link met Moeder Natuur.

Neutrale tonen en tinten van wit, beige en bruin stralen dan weer puurheid uit.


Behang met een plant

Drukke tropische prints of minimalistische abstracte bossen op meubels en accessoires doen hun intrede in ons interieur. Een speelse botanische print op één muur is helemaal trendproof!

Subtielere details keren terug in de vorm van vintage elementen zoals oud lesmateriaal uit het biologielokaal en meubels in verweerd hout.

Botanisch in elk formaat

Geen jungletrend zonder echte planten! Zet de weelderigheid van het plantenrijk in de kijker met groene hippe planten zoals de monstera, vioolbladplant, bananenplant of pannenkoekenplant.

Planten in hangpotten, luchtplantjes, eucalyptus in gekleurde glazen apothekersflessen en een grote tropische plant als eyecatcher laten je dromen van zonovergoten zomerdagen. Het geeft je interieur een zichtbare, frisse boost!Authentiek botanique

Bij de jungle trend putten we dankbaar uit natuurlijke bronnen zoals (tropische) houtsoorten, kurk, bamboe en rotan. Back to basics dus, maar als het iets luxueuzer mag, komen ook leder en marmer om het hoekje kijken.

Bij de keuze van de vloerbekleding past een vloer met een natuurlijke look en warme uitstraling helemaal in het botanische plaatje. Een houten plankenvloer ademt authenticiteit.

Het onderhoud kan echter afschrikken, maar dan is de keuze voor geslaagde imitatie zoals vinyl of laminaat snel gemaakt.

De traditionele look and feel blijven behouden en moeiteloos gecombineerd met gebruiksgemak. Met andere woorden: het beste van twee werelden in een trendy jasje!

Meer inspiratie nodig? Neem een kijkje op ons pinterest bord!

Gerelateerde Stories
21/06/2016
14/01/2016
6/05/2016
Top