Nieuwe luxe: marmer en eik

Overdaad schaadt

Dat was letterlijk het geval bij marmer en eikenhout, twee prachtige natuurlijke materialen die imagoschade opliepen door overdadig gebruik. Mensen die ermee wilden pronken en hun weelde tentoon wilden stellen, gaven de materialen een discutabele reputatie. Gelukkig zijn ze terug van weggeweest. Het witte goud kan weer – zolang je het met mate gebruikt – en de klassieke houtsoort krijgt nieuwe, moderne afwerkingen. Een vleugje eik of een element van marmer, het getuigt weer van goede smaak.

Almost the real thing

Velen dromen van een marmeren vloer. In combinatie met de juiste inrichting mag dat ook weer helemaal. Quick-Step maakt die droom bereikbaar door een laminaat te ontwikkelen met marmerlook. Marmer Carrara is verkrijgbaar in grote vierkante tegels en straalt evenveel klasse uit als de natuursteen zelf, maar biedt wel alle voordelen van een laminaatvloer. Contrasterende elementen verzachten de krachtige look van marmer. Combineer dus met natuurlijke materialen zoals hout of een dierenvacht. 


Oak, but different

Eik blijft veruit de populairste houtsoort, maar ziet er vandaag lichtjes anders uit. Het is nog altijd een ideale en duurzame basis voor interieurs in verschillende stijlen. Het tijdloze oermateriaal kun je naturel laten of een – matte, glanzende ... – afwerking geven. Nieuw zijn variaties als gerookt eik of eik met een metallic look. En laten metallics nu net de perfecte finishing touch zijn voor een industrieel interieur bijvoorbeeld. Naast shiny objects als kaarsenhouders of schalen kun je kiezen voor metallic lampen en meubels.

Heb je de smaak echt te pakken? Dan behoort een stralende vloerbekleding ook tot de mogelijkheden. De Eligna-collectie van Quick-Step bevat een design waarbij een deel van de houtporiën glanzend werd gemaakt dankzij de Silverfrost Technology. Het resultaat? Een heel bijzondere uitstraling!

Benieuwd welke look het beste bij jouw eigen interieur past? Op de Quick-Step website kun je in de ‘Flooradvisor’ je interieur opladen en verschillende vloeren uittesten! 

Gerelateerde Stories
14/04/2015
Top