Nieuwe trend in de spotlight: marmerimitatie


Twee jaar geleden deed marmer zijn (her)intrede in ons interieur, als accessoire, als vloer- of wandbekleding of gewoon als keukenblad. Ook op de hoogmis van het design in Milaan zag je opvallend veel marmer opduiken. Eén probleem: het is een kostbaar materiaal. Quick-Step biedt een elegante oplossing met zijn laminaat- en vinylvloeren afgewerkt met marmerprint.

Unieke designvloer binnen handbereik

Quick-Step ontwikkelde een laminaat- en vinylvloer met een heel realistische weergave van marmer. Het laminaat 'Marmer Carrara'  en de vinyl 'Marmer Carrara Wit' geven hetzelfde gevoel van klasse en stijl als echt marmer, maar biedt de extra voordelen van een laminaat- of een vinylvloer. In tegenstelling tot marmer kunnen laminaat en vinyl tegen een stootje: ze zijn kras-, spat- en stootbestendig en eenvoudig te onderhouden. Bovendien is laminaat en vinyl veel sneller en eenvoudiger te plaatsen dankzij het Uniclic-systeem, zodat het installeren van je vloer kinderspel wordt.


Ontdek alle marmer vloeren >


Combineren met marmer

Aangezien Carrara-marmer een vrij rustige uitstraling en een neutrale kleur heeft, past het in verschillende types interieur. Voor een tijdloze stijl combineer je marmer met natuurlijke elementen zoals houten balken of een dierenvacht op de sofa. Je kunt een marmeren vloer ook gebruiken in combinatie met witte of zwarte elementen en weinig kleur om een strak en eigentijds interieur te creëren. Vind je marmer nog iets te kil en koel, combineer dan met koper. Als trendy eyecatcher geeft koper namelijk een warme toets aan zowel een klassiek als modern interieur. Maar less is more: één koperen schaal, één koperen lamp of een paar kleine koperen objecten, meer hoeft dat niet te zijn.

 

Geen fan van marmer? Niet getreurd!


Naast de tegels met marmerlook heeft Quick-Step nog andere laminaat- en vinylvloeren met een dessin van natuursteen zodat iedereen zijn droomvloer kan waarmaken. Met de beige laminaattegels 'Tivoli Travertin', de sensatie onder de tegels, breng je de sfeer van de Middellandse Zee in jouw huis. Hou je meer van de look van luxueuze leisteen, dan vind je zeker een alternatief binnen de Exquisa- of Ambient-collectie. Laminaat- en vinylvloeren brengen de natuursteen op een realistische manier tot leven. Bovendien voelen ze ook zachter aan. 

Niet zeker of deze vloeren passen binnen jouw interieur? Met de Roomviewer  kan je interieur opladen en kijken welke vloer het beste past in jouw woning.


Ontdek alle tegels >
Gerelateerde Stories
21/04/2017
10/05/2017
14/06/2017
Top