Nieuwe trend in de spotlight: marmerimitatie


Twee jaar geleden deed marmer zijn (her)intrede in ons interieur, als accessoire, als vloer- of wandbekleding of gewoon als keukenblad. Ook op de hoogmis van het design in Milaan zag je opvallend veel marmer opduiken. Eén probleem: het is een kostbaar materiaal. Quick-Step biedt een elegante oplossing met zijn laminaatvloeren afgewerkt met marmerprint.

Unieke designvloer binnen handbereik

Quick-Step ontwikkelde een laminaatvloer met een heel realistische weergave van marmer. Het laminaat 'Marmer Carrara' is verkrijgbaar in grote vierkante tegels en geeft hetzelfde gevoel van klasse en stijl als echt marmer, maar biedt de extra voordelen van een laminaatvloer. In tegenstelling tot marmer kan laminaat tegen een stootje: het is kras-, spat- en stootbestendig en eenvoudig te onderhouden. Bovendien is laminaat veel sneller en eenvoudiger te plaatsen dankzij het Uniclic-systeem, zodat het installeren van je vloer kinderspel wordt.


Combineren met marmer

Aangezien Carrara-marmer een vrij rustige uitstraling en een neutrale kleur heeft, past het in verschillende types interieur. Voor een tijdloze stijl combineer je marmer met natuurlijke elementen zoals houten balken of een dierenvacht op de sofa. Je kunt een marmeren vloer ook gebruiken in combinatie met witte of zwarte elementen en weinig kleur om een strak en eigentijds interieur te creëren. Vind je marmer nog iets te kil en koel, combineer dan met koper. Als trendy eyecatcher geeft koper namelijk een warme toets aan zowel een klassiek als modern interieur. Maar less is more: één koperen schaal, één koperen lamp of een paar kleine koperen objecten, meer hoeft dat niet te zijn.


Geen fan van marmer? Niet getreurd!

Naast de tegels met marmerlook heeft Quick-Step nog ander laminaatvloeren met een dessin van natuursteen zodat iedereen zijn droomvloer kan waarmaken. Met de beige laminaattegels 'Tivoli Travertin', de sensatie onder de tegels, breng je de sfeer van de Middellandse Zee in jouw huis. Hou je meer van de look van luxueuze leisteen, dan kies je binnen de collectie Exquisa voor de kleuren zwart, Galaxy-zwart of donkergrijs. Laminaatvloeren brengen de natuursteen op een realistische manier tot leven, voelen zachter aan en zijn minder gevoelig voor vloeistoffen en krassen dan natuursteen zelf. 

Niet zeker of deze vloeren passen binnen jouw interieur? Op de website van Quick-Step kun je in de Roomviewer je interieur opladen en kijken welke vloer het beste past in jouw woning.