Zo breng jij de industrial look in huis

Wie had ooit kunnen denken dat oude vervallen fabrieken en robuuste pakhuizen dé inspiratiebron zouden zijn voor hedendaagse interieurs? Onbedekt beton, zichtbare buizen en ruwe bakstenen muren: we werken ze niet langer weg, integendeel... we benadrukken ze maar wat graag. Ontdek handige tips om ook in jouw huis een stoer en rauw industrieel kantje bloot te leggen, zonder aan stijl of charme in te boeten!

Een industrieel interieur hoeft niet koud te ogen, met de juiste inrichting creëer je een uiterst gezellig thuisnest. Kies voor strak meubilair – al dan niet vintage - waarin stoere en stevige materialen het voortouw nemen. Uiteraard zijn hout en beton hier de koplopers, maar denk gerust ook aan metaal, leder, koper en aluminium. Hou bij de inrichting wel steeds in het achterhoofd: te veel hetzelfde materiaal gebruiken in één ruimte, is zelden goed.

Grijs en stoer

Neutrale en natuurlijke tinten werken goed in een industrieel interieur; ze vullen de robuuste elementen mooi aan. Zwart en wit zijn altijd goede opties, maar vooral het zachtere grijs is typerend voor deze trend. De kleur benadrukt namelijk de stalen look van de industrial look. Is al dat grijs je net iets te sober? Overweeg dan een accentmuur in een felle (neon)kleur of ga voor aardetinten als donkerrood. Heb je een rode bakstenen muur in je woning? Plamuur hem niet glad, want deze authentieke muren brengen net een warme sfeer met zich mee.

Meer dan zomaar beton

Beton heeft een ware upgrade in de architectuur gekregen: van een puur bouwmateriaal naar een graag geziene en veelgebruikte afwerking. Laat beton storten of kies voor een imitatievloer die de betonlook helemaal nabootst. De robuuste uitstraling en de typische grijze kleur garanderen een minimalistische look. Nog een stapje verder? Ook op de muur, aan het plafond of zelfs in keukenwerkbladen of wastafels kan je het materiaal als esthetisch element uitspelen!

Rauw en ruw hout

Naast beton is (de look van) verweerd hout zowel in de algemene afwerking als bij de keuze van de meubels, accessoires of vloerbekleding een must in een industrieel interieur. Op de vloer zorgen de authentieke houtnerven en groeven voor een welgekomen stoere, maar warme en zelfs nonchalante vibe in huis. Planken met een ‘betonfinish’ voegen een rauw randje toe aan de gekende structuur van dennenhout.

New York, New York!

Afwerken doe je met accessoires zoals koperen lampen, grote opbergkisten of een vintage stationsklok. Of ga all the way met een betonnen lampenkap of bijzettafel en creëer de sfeer van een échte New Yorkse loft!

Gerelateerde Stories
14/04/2015
4/09/2015
Top