Europese standaarden helpen bij het vinden van kwaliteitsvolle laminaatvloeren

Keuze genoeg als het op laminaatvloeren aankomt. Iedere producent claimt de ideale vloer voor jouw noden te hebben. Nochtans kunnen kwaliteit en toepassingsveld erg verschillen van vloer tot vloer. Gelukkig helpen enkele Europese standaarden je bij het kiezen van de juiste laminaatvloer.Europa dicteert de wet

Met richtlijnen en standaarden speelt de Europese Unie een steeds grotere rol in ons dagelijks leven: van regels die de grootte van een container bepalen, tot richtlijnen over de samenstelling van wat we eten … Hoewel soms betuttelend, zijn deze regels er in het algemeen op gericht ons te beschermen en onze leef- en werkomstandigheden te verbeteren.

De laminaatstandaard

Eind jaren negentig introduceerde de EU EN 13329. Deze standaard beschrijft de karakteristieken en testmethodes voor laminaten vloerbedekking. Een classificatiesysteem, gebaseerd op EN 685 geeft met een tweecijferige code aan onder welke omstandigheden een laminaatvloer dienst kan doen.

Het eerste cijfer vertelt meer over de omgeving waarin een vloer gebruikt kan worden (2: residentieel, 3: commercieel, 4: industrieel). Het tweede cijfer geeft een indicatie van de intensiteit waar een vloer tegen opgewassen is (1: licht, 2: normaal, 3: intensief, 4: zeer intensief).


Overzicht

 Klasse  Gebruik
 21
 Licht residentieel
 22  Normaal residentieel
 23  Intensief residentieel
 24  Zeer intensief residentieel
 31  Licht commercieel
 32  Normaal commercieel
 33  Intensief commercieel
 34  Zeer intensief commercieel

Een geïnformeerde keuze

Producenten zijn verplicht om op de productverpakking duidelijk aan te geven onder welke klasse een laminaatvloer valt. Neem je de vloeren van Quick-Step onder de loep, dan ontdek je dat deze allen tot klasse 32 behoren. Dit maakt ze geschikt voor alle toepassingen tot en met normaal commercieel gebruik. Quick-Step’s Majestic Pro-collectie gaat nog een stapje verder en valt onder klasse 33, voor intensief commercieel gebruik. Beide labels vormen jouw garantie op een kwaliteitsvolle vloer, uitermate geschikt voor dagelijks gebruik.
Top