UNILIN opent fonkelnieuwe productiesite in Tsjechië

In oktober 2014 opende UNILIN – het moederbedrijf achter Quick-Step – officieel de deuren van een gloednieuwe productiesite voor samengesteld parket in Vyškov, Tsjechië. Naast extra capaciteit zorgt de nieuwe faciliteit ook voor een betere, snellere en groenere productie.

Quick-Step wood flooring factory in the Czech Republic

Een belangrijke groeimarkt

In 2009 gaf UNILIN het startschot voor de productie van samengestelde parketvloeren. Sindsdien zijn deze vloeren populairder dan ooit en groeiden ze uit tot een belangrijk onderdeel van het productportfolio van Quick-Step. En de nieuwe state-of-the-art faciliteit in Vyškov – een geüpgradede Magnum Parket-fabriek – laat Quick-Step toe de groeiende vraag van de Europese markt nog beter te beantwoorden!

Innovatieve technologie

In de vernieuwde Vyškov-site plukt Quick-Step de voordelen van de modernste vloerproductietechnologieën. Carl Plyson, General Manager Wood bij UNILIN: “Verscheidene productielijnen kregen een upgrade, waardoor we de capaciteit en efficiëntie van de site danig hebben verhoogd. Het resultaat mag er zijn. De site produceert nu hoogwaardige vloeren met onze gepatenteerde Uniclic Multifit-technologie.”


Dicht bij Europa

De centrale ligging van de nieuwe site brengt heel wat voordelen met zich mee. Vroeger werden de meeste houtproducten van UNILIN in Maleisië vervaardigd. Maar de nieuwe site in Vyškov stelt Quick-Step nu in staat om vloeren nog sneller op de Europese markt te introduceren. Het gevolg? Minder transportkosten én een kleinere ecologische voetafdruk!

Top