’Groene’ houten vloeren? Ja, het kan!

1) Zorgvuldig geselecteerde grondstoffen

Geen enkele exotische boom wordt geveld om laminaatvloeren van Quick-Step te maken. Bovendien zijn alle laminaatplanken gemaakt van meer dan 75% spaanders uit duurzame houtbronnen. Het hout dat gebruikt wordt voor de toplaag van onze vloeren komt uitsluitend uit gecertifieerde, ecologisch beheerde bossen.

Ook de Quick-Step lijm, lak en olie voldoen aan de strengste internationale normen. Op deze manier kan je in alle gerustheid kiezen voor houten vloeren, en kan je er zorgeloos  van genieten.


2) Optimale energie-efficiëntie

Energiebronnen zijn kostbaar. Daarom heeft Quick-Step het beheer van de warmte-energie in de fabrieken in België en Maleisië geoptimaliseerd. Al het hout van het frezen en zagen wordt in een verbrandingsoven verbrand. De energie die daarbij vrijkomt wordt gerecupereerd en gebruikt bij de productie van laminaat en parket


3) Kleinere verpakkingen

Bij Quick-Step streven we naar kleinere verpakkingen. Zo hebben we de verpakking van ‘Exquisa’ laminaatvloeren drastisch beperkt. Vergeleken met andere producten gebruikt de innovatieve verpakking van ‘Exquisa’ tot 50% minder materiaal.

Ontdek hier onze EXQUISA laminaatvloeren!


4) Duurzaam beheerde bossen

Met trots kunnen we zeggen dat alle Quick-Step-parketvloeren het CE-label dragen. Maar wat betekent dat juist?

Een CE-label geeft aan dat onze parketvloeren voldoen aan de EU-normen voor consumentenbescherming, veiligheid, gezondheid en milieu. Alle Quick-Step-vloeren zijn bovendien door erkende laboratoria getest en voldoen dus niet alleen aan de CE-norm maar ook ruim aan andere minimumvereisten.Komt daar nog bij dat Quick-Step al vele jaren PEFC-gecertificeerd is (Program for the Endorsement of Forest Certification). Dit label garandeert dat al het voor onze houten vloeren en laminaatvloeren gebruikte hout uit duurzaam beheerde bossen afkomstig is. 

Gerelateerde Stories
13/10/2015
Top