Ethnic, c'est chique: 3 tips voor een etnisch geïnspireerd interieur

De design- en interieurwereld focust momenteel heel hard op exotische invloeden, vreemde culturen en natuurlijke materialen en patronen. Ethnic is hélemaal in. Maar hoe verwerk je die kleurrijke en dynamische invloeden in je interieur? Start alvast met het verzamelen van je unieke reissouvenirs en erfstukken, en volg deze drie tips!

De ethnic trend is zeer kleurrijk en creatief. Je kan en mag dus gerust verschillende stukken combineren, zoals bijvoorbeeld een oude Chinese vaas en natuurlijke of exotische materialen als bamboe, hout of leder. Het doel is om een warme, dromerige sfeer te creëren, zonder onnodige glitter & glamour.


Tip 1: combineer in kleur!

Ga op zoek naar de perfecte mix tussen culturen. Invloeden uit Marokko, Thailand en Bolivia zijn een goeie match, zonder je aan overdaad te wagen. Kies enkele elementen uit die je huis uniek maken. Met enkele goed gekozen, kleurrijke decoratiestukken kan je dit doortrekken in heel je woning. Dit vormt een mooi contrast met een zwarte basiskleur.

Tip 2: hout uit heel de wereld

Natuurlijke materialen vormen de basis van de etnische trend. Een poef in breiwerk of een lederen zitzak zorgen op een speelse manier voor het juiste gevoel. Maar het spreekt voor zich dat hout een must-have is. Kies voor een prachtige houten vloer, decoratie in hout en andere originele houtelementen met een ruwe en natuurlijke uitstraling.

De gebrande planken uit de Quick-Step Impressive-collectie sluiten hier perfect op aan. Deze laminaatvloer heeft een unieke, realistische textuur en is letterlijk door het vuur gegaan. Warme tinten voegen een exotisch vleugje toe, terwijl massief hout een directe link vormt naar de aarde en natuur.

 

Tip 3: wandbekleding

Goed uitgekozen wandbekleding geeft een extra luxegevoel aan je interieur. Gebruik bijvoorbeeld zijde of fluwelen stoffen, als accessoire of verwerkt in behangpapier. Zo haal je het etnische gevoel op een authentieke en warme manier in huis. Bronzen accessoires zijn een perfecte match!

Meer Ethnic-inspiratie op ons Pinterestbord.

Top