Rauw en met karakter: 5 kenmerken van de industrial trend

In grote steden zie je het alsmaar vaker: een oude fabriek die wordt omgebouwd tot appartementsgebouw of hippe co-working space. In plaats van het gebouw plat te gooien, worden de ruwe en karaktervolle elementen van de panden net behouden. Onbedekt beton, zichtbare buizen en bakstenen muren springen in het oog. Kies jij ook voor wat geschiedenis en authenticiteit in je woning?

1. Stoer en authentiek

De industrial trend kenmerkt zich door het gebruik van metaal, hout, ruwere texturen en authentieke elementen. Een originele bakstenen muur wordt bijvoorbeeld niet weg gepleisterd maar hou je net zichtbaar. Net zoals je niet alle kabels of buizen hoeft weg te werken. Stoer en authentiek, daar draait het om. 

Check ons Pinterest-bord!


2. Niet té perfect

Industrial staat heus niet synoniem voor kil. In combinatie met een accentmuur en kleurrijke of moderne meubels creëer je al snel een uiterst gezellig interieur. Dat niet alles vlak en clean is zorgt net voor de charme. Het zijn net de imperfecties die van je huis een leefbare ruimte maken. 

3. Beton is in

Ook de robuuste en toch stijlvolle uitstraling van een betonnen vloer wordt alsmaar meer gekozen en past perfect bij de industriële trend. Vroeger had beton een negatieve bijklank, vandaag zorgt het voor een robuuste uitstraling waar veel mensen bewust voor kiezen. De typische grijze kleur is overigens optioneel: door bijvoorbeeld fragmenten of spikkels van steen toe te voegen, geef je beton een andere, persoonlijke toets. 

Voor wie graag de look wil maar wel het warme gevoel van hout, creëerde Quick-Step de industriële betonlook die het beste combineert van twee werelden. Zowel in de Arte- als in de Impressive-collectie vind je deze betonlook terug. Deze types laminaat zijn ideaal om te combineren met vintage meubels en fluotinten.

 

4. Vintage look, moderne standaard

Vandaag hoef je in industriële panden al lang niet meer in te boeten aan levenskwaliteit. Nieuwe isolatie- en verwarmingstechnieken maken het er aangenaam en comfortabel om leven. De juiste inrichting en materialen kunnen wonderen doen. 

5. Neutrale tinten

Neutrale en natuurlijke zijn een perfecte match met een industrieel interieur. Zwart en wit kunnen ook, maar vooral zachter grijs vult de robuuste elementen mooi aan. Enkele vintage accessoires maken het geheel compleet. 

Top