Kies je olie of vernis voor je parket?

Een parketvloer maakt van je huis een warme thuis. Maar blijft geolied parket in jouw thuis het langst mooi, of is de beste optie voor jou parket dat je vernist? Wat je ook kiest, Quick-Step helpt je graag op weg.

Natuurlijk geolied

Je parket oliën betekent dat je het hout verzadigt: de olie dringt door in de poriën en beschermt het zo van binnenuit. Het geeft het hout een natuurlijke uitstraling. Quick-Steps parket heeft een extra matte en authentieke look, en wordt mooi ouder dankzij z’n twee lagen gemodificeerde olie.

Oliën is de groene keuze: olie is immers natuurlijk product. Een kras of deuk kan je eenvoudig zelf herstellen. Geolied parket is bovendien makkelijk te onderhouden. Het nadeel is dat vuil en vlekken makkelijk in het hout dringen. Je parket het onderhoud geven dat het verdient, is dus de boodschap.


Veilig vernist

De vernisfilm op het oppervlak van gevernist parket sluit de poriën van het hout af. Kies je voor matte vernis, dan heeft je parket de zachte look van geolied hout.

Gevernist parket van Quick-Step krijgt maar liefst zeven lagen uv-uitgeharde lak op waterbasis. Je vloer wordt zo een pak onderhoudsvriendelijk en is optimaal beschermd tegen slijtage, krassen en vlekken. Toch een kras gespot? Een vakman weet raad!

Top