Waarom houten planken een slim alternatief zijn voor houten tegels

Houten tegels of planken? Vaak is het moeilijk kiezen. Ontdek vijf redenen waarom planken zeker de moeite waard zijn.

Quick-Step Perspective Wide Laminate plank flooring

1 – Warm en teder

Niet alleen houten tegels bieden een warm en knus gevoel, ook planken zorgen voor een gezellige sfeer in huis. Dankzij moderne productietechnieken krijgt elk type vloerplank – parket, vinyl of laminaat – tegenwoordig een verwelkomende, authentieke toets.

2 – Beschikbaar in tal van maten

Houten vloerplanken komen in alle mogelijke maten en gewichten. Zo kan je helemaal losgaan bij het ontwerpen van je ideale interieur. Kort, lang of king-size: je vindt vast en zeker de perfecte plankmaat voor de stijl van je dromen!

3 – Eenvoudig te installeren

Dankzij het Uniclic Multifit systeem van Quick-Step wordt de installatie van vloerplanken een fluitje van een cent, zelfs in de kleinste hoekjes van een kamer. Kortom: laat dat stoffig schuren, lastig vernissen, kleverig oliën en slordig schilderen maar achterwege!


4 – Makkelijk te onderhouden

Houten vloerplanken in vochtige ruimtes zoals een badkamer of keuken? Het kan: er zijn tal van planken, zoals waterbestendig vinyl, die het water wel aankunnen. Heb je huisdieren? Geen probleem! De parket-, vinyl- en laminaat vloeren van Quick-Step staan bekend om hun uitstekende krasbestendige beschermlagen.

5 – Eindeloos veel stijlen

Vloerplanken komen in heel wat kleuren, stijlen en afwerkingen. Van traditioneel of glossy tot een moderne of verweerde look: je vindt ongetwijfeld een stijl die perfect bij je past. Met de Floor Advisor van Quick-Step ontdek je snel welke plank ideaal is voor jouw interieur.

Top