Hoe kies ik de juiste ondervloer voor mijn laminaat?

Laminaat

Hoe kies ik de juiste ondervloer voor mijn laminaat?

Elke doe-het-zelver weet het: wanneer je aan de slag gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. En dit geldt ook bij het plaatsen van een nieuwe laminaatvloer. Er is immers één stap die uitermate cruciaal is wanneer je van plan bent om een nieuwe laminaat te plaatsen. Dewelke dat is? Het kiezen van de juiste ondervloer. Wij geven graag een woordje uitleg!


Is een ondervloer echt nodig?

Absoluut! Meer zelfs: het plaatsen van een ondervloer is een uitermate essentieel onderdeel van jouw nieuwe laminaatvloer. Wij zetten voor jou de belangrijkste redenen op een rijtje:

  • De juiste ondervloer zorgt ervoor dat jouw laminaat er piekfijn uitziet: kleine oneffenheden zullen weggewerkt worden door het egaliserende karakter, zodat enkel perfectie de norm van jouw nieuwe vloer zal zijn.
  • Daarnaast heeft je ondervloer een belangrijke functie op gebied van thermische isolatie: wanneer we te maken krijgen met verdiepingen die verschillen in temperatuur, zoals een woonkamer die boven een garage ligt, zal de correcte ondervloer als buffer werken.
  • Anderzijds werkt een ondervloer ook als akoestische isolator. Hij dempt het geluid dat je zelf maakt als je over de laminaat loopt (reflectiegeluid), maar ook dat van iemand die in de kamer boven jou rondwandelt (doorgangsgeluid).
  • Om af te sluiten, is het belangrijk om weten dat een goede ondervloer bescherming biedt tegen opstijgend vocht dankzij het DPM, oftewel beschermend membraan. Onmisbaar!

Welke ondervloer kiezen?

Voor elke type kamer, en elk type situatie, is er een geschikte ondervloer beschikbaar. Sta dus zeker even stil bij wat jij precies nodig hebt.

  • Kent de ruimte in kwestie relatief weinig beloop, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer of een zolder? Dan kan je kiezen voor de budgetvriendelijke Quick-Step Basic Plus ondervloer.
  • Wordt de vloer net heel intensief gebruikt, zoals in een woonkamer of keuken? Ga dan voor een beter geluiddempende ondervloer, zoals de Quick-Step Unisound.
  • Wil je het geluid van je voetstappen zo beperkt mogelijk houden, om bijvoorbeeld een serene werk- of leefkamer te creëren? Dan is de Quick-Step Silent Walk precies wat je nodig hebt..
  • Plaats je je laminaatvloer op een bovenverdieping of in een appartement? Demp dan het doorgangsgeluid met de Quick-Step Transitsound ondervloer..
  • Is je basisvloer nogal onregelmatig, of wil je je laminaatvloer bovenop een bestaande tegelvloer leggen? Kies dan voor onze Quick-Step Thermolevel: deze ondervloer egaliseert elke ondergrond (oneffenheden tot maximum 4 mm) en is bovendien extra isolerend!
Heb je een passende ondervloer gekozen? Dan ben je klaar om aan de slag te gaan!


Een ondervloer plaatsen, hoe doe je dat? Meer informatie over ondervloeren >


Verwante onderwerpen
De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.
Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.
Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top