Hoe kies ik de juiste ondervloer voor mijn laminaat?

Elke doe-het-zelver weet het: wanneer je aan de slag gaat, is een goede voorbereiding het halve werk. En dit geldt ook bij het plaatsen van een nieuwe laminaatvloer. Er is immers één stap die uitermate cruciaal is wanneer je van plan bent om een nieuwe laminaat te plaatsen. Dewelke dat is? Het kiezen van de juiste ondervloer. Wij geven graag een woordje uitleg!

Welke ondervloer kiezen?

Voor elke type kamer, en elk type situatie, is er een geschikte ondervloer beschikbaar. Sta dus zeker even stil bij wat jij precies nodig hebt.

  • Kent de ruimte in kwestie relatief weinig beloop, zoals bijvoorbeeld een slaapkamer of een zolder? Dan kan je kiezen voor de budgetvriendelijke Quick-Step Basic Plus ondervloer.
  • Wordt de vloer net heel intensief gebruikt, zoals in een woonkamer of keuken? Ga dan voor een beter geluiddempende ondervloer, zoals de Quick-Step Unisound.
  • Wil je het geluid van je voetstappen zo beperkt mogelijk houden, om bijvoorbeeld een serene werk- of leefkamer te creëren? Dan is de Quick-Step Silent Walk precies wat je nodig hebt..
  • Plaats je je laminaatvloer op een bovenverdieping of in een appartement? Demp dan het doorgangsgeluid met de Quick-Step Transitsound ondervloer..
  • Is je basisvloer nogal onregelmatig, of wil je je laminaatvloer bovenop een bestaande tegelvloer leggen? Kies dan voor onze Quick-Step Thermolevel : deze ondervloer egaliseert elke ondergrond (oneffenheden tot maximum 4 mm) en is bovendien extra isolerend!
Ontdek alle ondervloeren

Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk