Hoe los je een krakende houten vloer op

De kraak- en piepgeluiden van een houten vloer kunnen soms echt een domper zijn op je algemene gevoel van tevredenheid. Maar maak je geen zorgen; dit is eenvoudig opgelost.

Een krakende vloer heeft voor 90 % te maken met het vochtgehalte. Door een lage vochtigheid gaat een houten vloer drogen en kraken. Wanneer je een gewicht op de vloer plaatst, zorgt wrijving voor de bekende piepgeluiden.

Meet het vochtgehalte van je vloer met een hygrometer of vochtmeter. De relatieve vochtigheid (RV) van je ruimte moet tussen 30 % en 60 % bedragen.

Is de relatieve vochtigheid van jouw ruimte lager dan 30 %, zet dan een bevochtiger in de kamer met de krakende vloer. Verwacht wel niet dat de kraakgeluiden meteen verdwijnen als er opnieuw een normaal vochtgehalte wordt bereikt. Geef de vloer enkele dagen de tijd om zich aan te passen.

Vergeet niet dat parket erg gevoelig is aan schommelingen in luchtvochtigheid. Zet een vochtmeter in je ruimte en vermijd extreme schommelingen in het vochtgehalte.

Bekijk de video

Ook interessant:


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Zo repareer je een Quick-Step parketvloer

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk