Hoe dicht je openstaande voegen tussen vinylplanken

Vinylplanken bestaan uit kunststof en zijn dus gevoelig aan temperatuurschommelingen. Grote temperatuurverschillen kunnen ervoor zorgen dat de planken krimpen of uitzetten. En dan krijg je openingen bij de voegen.

Om dit probleem te vermijden hou je de temperatuur in de kamer best tussen de 18° en de 30° graden Celsius. Krijg je toch te maken met open voegen, kan je dit als volgt oplossen.

Eerst de gemakkelijke manier. Soms lukt het de planken met de voeten terug op de juiste plek te schoppen. Lukt dat niet, dan kan je met een blokje hout dat je vastkleeftt met dubbelzijdige tape aan de plank dicht bij de opening proberen. Tik er voorzichtig tegen met een hamer tot de opening helemaal dicht is en herhaal voor eventuele nieuwe openingen die ontstaan. Opgelost!

Bekijk de video

Ook interessant:


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk