Hoe bereid je de ondervloer voor

Een goeie ondervloer is essentieel. De Quick-Step ondervloer bijvoorbeeld zorgt voor geluidsisolatie en werkt kleine oneffenheden weg in de ondergrond.

Plooi de ondervloer open met de woorden ‘this side up’ naar boven. Schuif de laag zo dicht mogelijk tegen de muur en duw aan. Let er op dat je de onderlaag in dezelfde richting legt als die van je vinyl vloer. Gebruik een van je dozen om de ondervloer vast te zetten tijdens het openplooien.

Pro-tip: leg de ondervloer niet in één keer maar werk rij per rij. Zo kan je een stuk efficiënter werken.

Plak de tweede rij vast aan de eerste met tape. Zo blijft alles goed liggen en vermijd je schade door erop te lopen.

Heb je een stuk onderlaag beschadigd? Leg een nieuw stuk ondervloer dat groter is dan het beschadigde deel, bovenop de bestaande ondervloer en snij door beide lagen. Verwijder het beschadigde deel en tape het nieuwe deel aan de bestaande ondervloer.

Stijgt de temperatuur in de kamer boven de 45 graden, bijvoorbeeld onder invloed van direct zonlicht in een veranda, gebruik dan de Sunsafe/Sunheat ondervloer of helemaal geen als er een betonnen ondervloer ligt.

Ligt je eerste rij ondervloer klaar, dan kan je aan de vloer beginnen.

Bekijk de video

Ook interessant:

 

Let op: de informatie op deze pagina geldt uitsluitend voor flexibele vinyl vloeren van Quick-Step. Voor meer informatie over de plaatsing van Rigid Vinyl raadpleegt u de plaatsingsinstructies voor Vinyl.


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Mag ik een laminaatondervloer gebruiken voor mijn vinylvloer?
  • Welke ondervloer heb ik nodig in combinatie met vloerverwarming
  • Mag ik een andere ondervloer gebruiken dan die die Quick-Step voorstelt?
  • Welke ondervloer is geschikt voor mijn Quick-Step vinyl vloer?

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk