Hoe plaats je vinyl in een kamer met schuine wanden

Kamers met een schuine muur vormen geen onoverkomelijke hindernis. Met een plooimeter of zwaaihaak heb je dit zo opgelost. Meet de hoek van je muur. Teken die hoek over op je plank en snij op die lijn. Breek de hoek af met het dessin naar boven.

Pro-tip! Als de schuine muur een constante hoek heeft, teken de hoek van de muur met de plooimeter over op een plank en gebruik die plank dan als model voor de andere planken. Zo hoef je niet telkens opnieuw je plooimeter of zwaaihaak boven te halen.

Probeer je planken wat te schranken. Begin een nieuwe rij met het overschot van de vorige en zorg ervoor dat de korte voegen van je planken telkens minimaal 30 centimeter verspringen. Zo krijg je een mooi eindresultaat.

Klik daarna de uitgesneden plank vast op de voorlaatste rij. Zo heb je een mooie vinyl vloer in een kamer met schuine wand.

Bekijk de video

 

Let op: de informatie op deze pagina geldt uitsluitend voor flexibele vinyl vloeren van Quick-Step. Voor meer informatie over de plaatsing van Rigid Vinyl raadpleegt u de plaatsingsinstructies voor Vinyl.


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Hoe snij je een vinyl vloer
  • Hoe de ondergrond voorbereiden voor jouw vinyl vloer
  • Vinyl installeren bij een ronde muur
  • Welke tools heb je nodig
  • Welke ondervloer is geschikt voor mijn Quick-Step vinyl vloer?
  • Hoe leg je een vinyl vloer rond ronde vormen

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk