Hoe snij je een vinyl vloer

Vooraleer je in een vinylplank snijdt, denk aan je veiligheid. Handschoenen aan dus.

Pro-tip: Gebruik een concaaf mes. En zorg dat het scherp is. Dat werkt vlotter. Vermijd een gewoon cuttermes. Dat is veel minder praktisch en een stuk gevaarlijker. Hetzelfde geldt voor een mes dat niet helemaal scherp is. Gebruik geen zaag op je planken.

Snij altijd met het dessin van de plank naar boven. Teken met potlood een snijlijntje op de afgemeten plaats, maak een stevige snede in de plank en breek vervolgens de plank in twee, het dessin weg van je lichaam.

Pro-tip: gebruik een tafel om het ene eind van de plank te stabiliseren terwijl je het andere eind afbreekt.

Moet je maar een klein randje afbreken kan een knijptang of gelijkaardige tool soelaas bieden.

Pro-tip: maak de snede van je plank altijd mooi recht en proper met je mes vooraleer je ze plaatst. Zo ben je zeker dat ze voldoende ruimte heeft of uit te zetten aan de randen.

Ook een speciale vorm hoeft geen probleem te zijn. Snij de vorm in de vinylplank - zorg dat de snedes aansluiten bij elkaar - en breek de vorm uit de plank.

Pro-tip: leg altijd een extra plank omgekeerd onder de plank die je wil snijden. Zo vermijd je dat je je pasgelegde vloer beschadigt.

Mocht het gebeuren dat de ‘insert’ bij het snijden of zagen loskomt, plaats hem dan zeker terug op zijn plaats. Het is namelijk essentieel voor een goeie stevige klikverbinding.

Bekijk de video

Ook interessant:

 

Let op: de informatie op deze pagina geldt uitsluitend voor flexibele vinyl vloeren van Quick-Step. Voor meer informatie over de plaatsing van Rigid Vinyl raadpleegt u de plaatsingsinstructies voor Vinyl.


Vond je dit artikel nuttig?

Bedankt voor je feedback!

Oeps! Er is iets misgegaan.

Er is een onbekende fout opgetreden. Gelieve het opnieuw te proberen. Neem contact op als het probleem blijft bestaan.


Gerelateerde artikels

  • Voor je begint aan je vinyl vloer
  • Welke tools heb je nodig
  • Hoe begin je aan een vinyl vloer

Vind een verdeler in jouw buurt

Of je nu al de perfecte vloer hebt gevonden of nog wat verder wilt verkennen: ons uitgebreide netwerk van Quick-Step verkooppunten is nooit ver weg.

Beste bezoeker,
Ook in deze Corona-tijden blijf je welkom bij onze dealers. Samen respecteren we uiteraard alle regels en zetten we maximaal in op veiligheid.
Of je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis. Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.
#houhetveilig #samensterk