Hoe kan ik een omhoogkomende laminaatvloer herstellen?

Laminaat

Hoe kan ik een omhoogkomende laminaatvloer herstellen?

In vochtige perioden kan het voorvallen dat je vloer omhoogkomt. Dat komt doordat vocht je laminaatplanken kan doen uitzetten of krimpen. In combinatie met planken die te dicht bij de muur liggen kan je laminaatvloer daardoor omhoogkomen.

Je kunt een omhoogkomende vloer vastzetten in enkele eenvoudige stappen. Het enige wat je nodig hebt, is: een beitel, een hamer en een multitool. Enkele overtollige laminaatplanken kunnen ook van pas komen.

  1. Neem de extra plank of een rechte lat en leg die op je vloerplanken. Op die manier kun je achterhalen welke van je vloerplanken omhoogkomt. Als je de juiste vloerplank hebt gevonden, ga dan na naar welke muur de plank is verschoven. Daardoor zul je kunnen bepalen welke plint je moet loswrikken.
  2. Verwijder de plint met je hamer en beitel. Plaats de beitel tussen de muur en de plank en klop met de hamer boven op de beitel. 
  3. Zodra je de plint hebt verwijderd, zie je welke plank zich te dicht bij de muur bevindt. Neem een potlood en lat. Teken een zaaglijn op de bolle plank. Je lijn moet zich op dezelfde hoogte bevinden als de planken naast de verkeerd geplaatste plank.
  4. Zaag met je multitool langs de lijn die je net hebt getekend en verwijder het stuk hout. Verwijder het zaagmeel met een stofzuiger.
  5. Controleer of je vloer vlak is. Zo ja, dan kun je de plint terugplaatsen. Als niet meer weet hoe je dat doet, bekijk dan onze video over “De plaatsing van plinten op je vloer”.

BEKIJK DE VIDEO

Ook interessant:


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Parket

Een uitgebreide rubriek met veelgestelde vragen over houten Quick-Step-vloerbekleding.

Vinyl

Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top