Go to content Go to search

Quick-Step & wielrennen

Quick-Step: al sinds 1999 een passie voor wielrennen

Quick-Step is gepassioneerd door vloeren… en door de professionele wielersport. Al meer dan 2 decennia sponsoren we actief een professioneel wielerteam dat een tal van kampioenen heeft voortgebracht.

Een geschiedenis van uitmuntendheid

De liefdesrelatie van Quick-Step met het wielrennen begon in 1999, toen de divisie Flooring van UNILIN medesponsor werd van het Mapei-Quick-Step wielerteam. Sindsdien staat Quick-Step synoniem voor een Pro Cycling Team van topklasse dat in de loop der jaren in verschillende gedaanten heeft meegedongen: Mapei - Quick-Step, Quick-Step - Davitamon, Quick-Step - Innergetic, Omega Pharma - Quick-Step, Etixx - Quick-Step, Quick-Step Floors, Deceuninck-Quick-Step, Quick-Step Alpha Vinyl en sinds kort Soudal Quick-Step.

 

Reeds vele jaren op het scherpst van de snede

Het succes van het team is geworteld in gezamenlijke ambities en een gedeeld geloof in sterke kernwaarden. Zowel het wielerteam als het vloermerk staan bekend om hun ondernemerschap, uitmuntendheid, passie en respect. Niets minder dan het beste is goed genoeg en we dagen onszelf consequent uit om het beter te doen.

#DesignedToPerform

25 jaar is lang, maar niet meer dan logisch als je ziet waar wij en het team voor staan. We delen dezelfde filosofie: ontwerpen om te presteren. De renners en het team blijven hun grenzen opzoeken, trainen in betere omstandigheden en worden beter en sterker. Dat verbindt ons met elkaar, die drive om grenzen te verleggen, en het zit ook in het DNA van Quick-Step.

 

Een stevig partnerschap

Quick-Step en het getalenteerde team hebben samen enkele van de meest glorieuze pagina's uit de wielergeschiedenis geschreven… en dat zullen ze ook in de toekomst blijven doen. In feite kan onze samenwerking echt omschreven worden als een van de meest vruchtbare samenwerkingen in de wereld van de professionele wielersport.

 

Onze bijdrage tot internationale merkbekendheid

Voor Quick-Step speelt de sponsorovereenkomst een voorname rol in het bereiken van een van de hoofddoelen: het verder laten groeien van de naamsbekendheid van het merk over de hele wereld en het versterken van de oerdegelijke kwaliteitsreputatie van Quick-Step.