Go to content Go to search

LAMINAAT LEGGEN

Doe-het-zelf of een plaatser:
de vergelijking

Je ideale laminaatvloer gevonden? Dankzij ons Uniclic®-kliksysteem heb je je vloer moeiteloos in een mum van tijd gelegd. Steek de handen uit de mouwen of laat je vloer leggen door een expert. De keuze is aan jou.

DOE-HET-ZELF

 • Plaats de vloer zelf met ons handige Uniclic®-kliksysteem
 • Geen lijm, geen vlekken, geen rommel
 • Gebruiksvriendelijke plaatsingsinstructies ter beschikking

Stapsgewijze handleiding

RAADPLEEG EEN EXPERT

 • Maak gebruik van de diensten van een gekwalificeerde Master Installer
 • Perfect resultaat gegarandeerd, van de laminaatvloer tot de plinten
 • Gratis levenslange garantie op de plaatsing

Vind een Master Installer

Hoe leg je je eigen Quick-Step laminaatvloer?

STAP 1: bereid je ondervloer voor

De eerste stap hangt af van het type ondervloer waar je mee werkt, dus je zult dit moeten nagaan. Wij raden ten zeerste aan te werken op een vlakke, stabiele en schone ondervloer. Vergeet niet te controleren op losse onderdelen.

Hoe groot mogen de groeven in je bestaande tegelvloer zijn? Hoe kun je onregelmatigheden uitvlakken? Hoe omgaan met vloerverwarming?

Neem de tijd om de plaatsingsinstructies te lezen, zodat je volledig voorbereid aan de slag kunt!

Hoe leg je laminaat op een bestaande vloer?

Hoe lang moet ik wachten om laminaat op een verse betonvloer te leggen?

STAP 2: kies je ondervloer

De keuze van de juiste ondervloer is cruciaal om je gloednieuwe laminaatvloer zonder gedoe te plaatsen. Onze speciaal ontworpen Quick-Step ondervloeren zijn vochtwerend, isolerend, geluidsreducerend en egaliserend. Dankzij het gladde bovenoppervlak is het leggen van de laminaatplanken een fluitje van een cent.


Waarom zou ik een ondervloer kiezen?


ONTDEK ALLE QUICK-STEP ONDERVLOEREN

STAP 3: verzamel je gereedschap

Wil je jezelf een paar ritten en onderbrekingen tijdens de plaatsing besparen? Zorg dat je een paar essentiële tools bij de hand hebt voor je aan de slag gaat.

Een hamer en een zaag behoren tot de gebruikelijke materialen, maar er zijn nog verscheidene andere tools die het je een stuk gemakkelijker zullen maken.

Welk gereedschap heb ik nodig?


ONTDEK ALLE TOOLS VOOR LAMINAATVLOEREN

STAP 4: plaats je ondervloer

Tijd om aan de slag te gaan!

 • Rol je ondervloer uit (zie stap 2) en duw deze zo dicht mogelijk tegen de muur aan.

 • Leg één rij tegelijk en zorg ervoor dat je dezelfde richting aanhoudt als die waarin je plant je vloer te leggen (zie stap 5).

 • Gebruik de flap en lijmstrip voor een gemakkelijke plaatsing van de ondervloer met een geïntegreerd vochtbestendig scherm. Als je de flap en de strip niet kunt gebruiken, gebruik je zelfklevende tape om de rijen aan elkaar te bevestigen voor een dampdichte plaatsing. 

STAP 5: begin met het leggen van je laminaatvloer

 1. Controleer eerst hoeveel volle rijen planken je nodig hebt door de breedte van de kamer te delen door de breedte van een plank.

 2. Maak een markering op de muur waar je je laatste volle plank gaat leggen. De laatste plank moet minstens 5 cm breed zijn voor een eenvoudige plaatsing.

 3. Pak je planken uit en hussel ze door elkaar om te vermijden dat identieke patronen en kleurvariaties aan elkaar palen.

 4. Voor een optimaal resultaat leg je je je eerste rij laminaatplanken parallel aan de langste muur, maar er niet vlak tegenaan (omdat de muren bijna nooit perfect recht zijn).
  Waar begin ik?

 5. Zorg ervoor dat je je uitlijning afwisselt, zodat de eindgroeven van de opeenvolgende rijen nooit op één lijn liggen. Wij raden je aan om er minstens 30 cm tussen te laten.

 6. Klik de eerste plank van de tweede rij in de eerste plank van de eerste rij (zie video) en ga zo door.

 7. Quick-Step laminaat is niet bedoeld voor "gelijmde" plaatsing.

STAP 6: zaag je laminaatvloer

Je kunt er niet omheen: je zult je laminaatvloer moeten snijden om ervoor te zorgen dat hij perfect in je ruimte past. Maar maak je geen zorgen! We laten je precies zien hoe je dat kunt doen.

Draag handschoenen en gebruik een potlood om je snijlijnen te tekenen. Zaag je planken altijd met de bovenzijde naar boven gericht.

STAP 7: werk je laminaatvloer in stijl af

Eens je laminaatvloer op zijn plaats ligt, ben je bijna klaar! Nu is het tijd om het plaatje af te maken met bijpassende plinten, afwerkingsprofielen en andere finesses. Het zit hem immers allemaal in de details.

Hoe werk ik mijn waterbestendige laminaatvloer af?

Hoe zaag ik laminaatplinten in verstek?


Ontdek al onze plinten

Heb je nog vragen?

Heb je hulp nodig om je project goed af te ronden?
Neem een kijkje in ons helpcenter, waar de antwoorden op de meest gestelde vragen staan!

Ga naar ons helpcenter