Je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis.
Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.

Je kan je samples of vloer bestellen in onze webshop en kiezen voor levering bij je thuis.
Voor sommige collecties kunnen de levertijden wel langer zijn dan normaal.

Over ons

Een sterke focus op design en kwaliteit en een onstilbare honger naar innovatie: dat zijn de drijfveren die van Quick-Step een van de belangrijkste spelers in de vloerbekledingssector gemaakt hebben. Ontdek waar ons merk voor staat en hoe we voortdurend streven naar perfectie.....

"Het Quick-Step DNA?
Voortdurend streven naar perfectie..."

Onze geschiedenis

1960: DE OPRICHTING VAN UNILIN

Enkele families uit de Zuidwest-Vlaamse vlasindustrie bundelen de krachten om te starten met de productie van vlasspaanplaten in het Belgische Ooigem. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam 'UNILIN'. In de jaren 1970 kent het bedrijf een snelle groei, maar doordat vlas steeds schaarser wordt, beslist men al snel om hout als grondstof te gebruiken.

1990: QUICK-STEP KOMT OP DE MARKT

Met Quick-Step wordt UNILIN niet alleen het eerste bedrijf dat laminaatvloeren op de markt brengt in België, maar ook de eerste laminaatfabrikant die een eigen merk lanceert.

1997: DE UITVINDING VAN 'UNICLIC'

Wat als je de planken van een laminaatvloer gewoon in elkaar zou kunnen klikken, in plaats van lijm te gebruiken? Dit idee ligt aan de basis van het Uniclic systeem van Quick-Step: een revolutionair, wereldwijd gepatenteerd kliksysteem dat borg staat voor een snelle en makkelijke plaatsing in alle omstandigheden.

2001: QUICK-STEP LANCEERT DE V-GROEF

Quick-Step geeft laminaatvloeren een nieuw perspectief, en dat mag je letterlijk opvatten: de nieuwe reeks met de treffende naam Perspective is de eerste laminaatvloer met v-groeven tussen de planken.

2001: INTRODUCTIE VAN NATUURLIJK PASSENDE STRUCTUREN

Wat je voelt, klopt vanaf nu ook helemaal met wat je ziet. Quick-Step slaagt erin de oppervlaktestructuur van zijn laminaatplanken aan te passen aan de natuurlijke patronen; een primeur in de sector.

2005: MAAK KENNIS MET DE EERSTE BLIJVEND ANTISTATISCHE LAMINAATVLOER

Om onaangename elektrostatische ontladingen te voorkomen begint Quick-Step al zijn laminaatvloeren te behandelen met een permanent antistatische laag.

2006: PERFECT PASSENDE PLINTEN

Quick-Step breidt zijn aanbod uit met stoot- en krasbestendige plinten die perfect bij de kleur en oppervlaktestructuur van de vloer passen.

2006: INCIZO, HET EERSTE MULTIFUNCTIONELE AFWERKINGSPROFIEL

Met Incizo presenteert Quick-Step het eerste multifunctionele profiel dat kan gebruikt worden als afwerkingsprofiel voor vloeren en trappen.

2007: QUICK-STEP BRENGT LAMINAAT DE BADKAMER BINNEN

'Lagune' ziet het levenslicht. Dit is een laminaatvloercollectie van Quick-Step die perfect geschikt is voor vochtige ruimtes, zoals badkamers.

2009: HOUT KOMT BIJ DE QUICK-STEP FAMILIE

Quick-Step breidt zijn aanbod uit met houten vloeren. Het oppervlak bestaat uit een laag massief hout.

2009: VOORSTELLING VAN HET 'UNICLIC MULTIFIT' KLIKSYSTEEM

Het Uniclic Multifit systeem is een voortzetting van het oorspronkelijke 'Uniclic' systeem dat uit 1997 dateert. Het biedt een derde montagemanier: 'schuif en klik'.

2013: QUICK-STEP LANCEERT VLOERBEKLEDING IN VINYL

Quick-Step introduceert 'Livyn' vinyl, een comfortabele, hoogwaardige vloer die het natuurlijke uitzicht en gevoel heeft van hout, maar de praktische voordelen biedt van een synthetische vloer.

2014: NIEUWE PRODUCTIELOCATIE IN TSJECHIË

Om extra capaciteit te scheppen voor de snelgroeiende markt en om betere, snellere en ecologischere productie te kunnen voorzien, opent UNILIN een nieuwe fabriek in het Tsjechische Vyskov.

2014: 'IMPRESSIVE', DE NIEUWE, WATERBESTENDIGE LAMINAATVLOER

'Impressive' en 'Impressive Ultra' zijn laminaatvloeren met een ongekend niveau van waterbestendigheid, en dit zonder extra coatings. Alweer zorgt Quick-Step voor een primeur in de sector!

2015: 'MADE IN BELGIUM'-VINYL

UNILIN start met het vervaardigen van vinylvloeren in een compleet nieuwe, hoogtechnologische productie-eenheid in de fabriek in het Belgische Wielsbeke.

2018: EU ECOLABEL VOOR LAMINAATVLOEREN

UNILIN FLOORING is de eerste vloerenfabrikant die het felbegeerde EU Ecolabel voor zijn Quick-Step laminaatvloeren heeft gekregen.

2018: HOUTEN VLOERBEKLEDING MAKKELIJKER SCHOON TE MAKEN

Quick-Step presenteert 'Surface & Edge Protect+', een innovatieve oppervlaktetechnologie die voorkomt dat modder en ander vuil vast komen te zitten in de voegen en textuur van een houten vloer. Het resultaat? Houten vloeren die hun authentieke uitzicht veel langer behouden en veel gemakkelijker schoon te maken zijn.

2019: NIEUWE GENERATIE 'RIGID VINYL'

Quick-Step lanceert 'Rigid Vinyl': een baanbrekende nieuwe vloeroplossing die elegantie met optimale prestaties.