Go to content Go to search
grijze laminaatvloeren Quick-Step

Een grijze laminaatvloer: de perfecte keuze

De beste grijze laminaatvloer voor een harmonieus interieur

Grijs is dé tijdloze kleur bij uitstek. Als je alle vloeren en ruimtes in huis wil harmoniseren, is grijs de beste optie. Kies je bijvoorbeeld voor een grijze laminaatvloer in de woonkamer in combinatie met donkergrijs laminaat in de keuken, dan ziet dat er geweldig uit. Met een brede waaier aan kleuren en afwerkingen om uit te kiezen, vind je zeker iets dat perfect bij jouw woning past!

Grijs laminaat met een natuurlijke uitstraling

Welke stijl van decoratie je ook zoekt voor jouw huis, een grijze laminaatvloer past perfect in elke kamer en zal je niet snel beu worden. Dit type laminaat is verkrijgbaar in verschillende grijstinten, zodat je de keuze hebt tussen een lichtgrijze of een donkergrijze laminaatvloer, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Ontdek ons ruim en kleurrijk aanbod en lees hier verder over hoe grijs laminaat legt én onderhoudt, want ook dat is belangrijk.

Wat past er bij een grijze laminaatvloer?

Het is cruciaal om je interieur af te stemmen op de vloerbedekking die je kiest. De kleur van de vloer moet subtiel genoeg zijn om meubels en accessoires aan te vullen, en niet andersom. Voor een grote ruimte met veel licht, zoals de woonkamer, kies je best voor een lichtgrijze laminaatvloer. Deze neutrale kleur gaat heel goed samen met zeer felle kleuren. Het vormt een elegant tegenwicht voor meubels, gordijnen en textiel. Deze combinatie geeft de ruimte dynamiek, helderheid en een gevoel van grandeur. Zeker het proberen waard!

grijze laminaatvloeren Quick-Step

Ontdek onze grijze laminaatvloeren

Grijs laminaat leggen

Het voordeel van grijze laminaatvloeren is dat ze geschikt zijn voor alle kamers in huis. Dit product is zeer duurzaam en sommige modellen zijn zelfs speciaal ontworpen voor intensief belopen vloeren, bijvoorbeeld een gang. Een laminaatvloer is makkelijk te installeren bovenop de originele vloer. Soms is het wel nodig om eerst de oude vloer te verwijderen, afhankelijk van het type en de ondergrond. Volg gewoon zorgvuldig de installatie-instructies. De planken worden altijd van links naar rechts gelegd, dus het is het gemakkelijkst om in de linkerhoek van je kamer te beginnen, langs de muur heen. Weet je niet zo zeker hoe het moet? Aarzel dan niet om je te laten bijstaan door een installateur en vind een expert in jouw buurt.

Onderhoud van een grijze laminaatvloer

Om krassen te verwijderen heeft Quick-Step ook dé oplossing! Alles wat je nodig hebt is een stuk papier en Quick-Step Clean, ons speciaal ontwikkeld onderhoudsproduct om alle Quick-Step vloeren snel en effectief te reinigen. De meeste laminaatvloeren zijn immers waterbestendig en zijn gemakkelijk schoon te maken. Het onderhoud van je lichtgrijze laminaat is heel eenvoudig omdat het makkelijk te stofzuigen en dweilen is. Quick-step vloeren hebben ook een Scratch Guard behandeling gehad. Zo’n behandeling garandeert dat Quick-Step vloeren tot tien keer krasbestendiger zijn dan vloeren zonder Scratch Guard.

grijze laminaatvloeren schoonmaken van Quick-Step

De perfecte ondervloer voor grijs laminaat

Voor de juiste plaatsing van een Quick-Step laminaatvloer moet je ook de ideale ondervloer kiezen. Deze onderlaag is afhankelijk van de ruimte en de intensiteit van het gebruik. Als de kamer weinig belopen wordt, zoals een zolder, is een economische Quick-Step Basic Plus de beste keuze. Bekijk het gamma aan ondervloeren dat Quick-Step aanbiedt om de meest geschikte vloer voor je behoeften te vinden!

grijze laminaatvloeren Quick-Step
Ontdek onze grijze laminaatvloeren