Vloeren met chevronmotief: intensiteit vanuit elke hoek

Vloeren met chevronmotief: intensiteit vanuit elke hoek


Houten vloeren met chevron- en visgraatmotief werden vroeger vaak gebruikt in klassieke inrichtingen, maar zijn nu wereldwijd weer helemaal terug. Waarom? Omdat ze iets origineels en een gevoel van dynamiek toevoegen aan eender welke ruimte - of die nu trendy of traditioneel is. Aantrekkelijke schuine hoeken trekken de aandacht, voor interessante contrasten tussen de vloer en de andere esthetische aspecten van een kamer.

Houten vloeren met chevron- of visgraatmotief?

Bij houten vloeren met chevron- en visgraatmotief worden planken gelegd in horizontale rijen met V-vorm. De planken komen dan samen op een rechte lijn of hebben overlappende randen. De Hongaarse punt is een specifiek chevronmotief waarbij doorgaans tussen elke rij V-vormen een smalle, verticale houten plank (een fries) wordt geplaatst. Deze patronen zijn prachtig, maar hebben wel enkele nadelen:

  • ze zijn vaak moeilijk te plaatsen;
  • rechthoekige planken moeten op een hoek verzaagd worden om het patroon te vormen;
  • voor elke lijn moet een centraal punt vastgelegd worden;
  • er bestaat een groot risico op open voegen na de plaatsing, aangezien het tand-en-groefsysteem geen overlap heeft en de planken niet in elkaar kunnen worden ‘vastgeklikt'.

Quick-Step heeft deze problemen echter allemaal opgelost met Intenso, een innovatieve nieuwe collectie houten vloeren die het dynamische chevronmotief combineert met een eenvoudige plaatsing en alle andere voordelen van houten vloeren van Quick-Step.

Bekijk alle 'Intenso' vloeren


Waarom houten vloeren met chevronmotief van Intenso de ideale keuze zijn

Bovenop de levendige uitstraling combineren de houten vloeren van Quick-Step met chevronmotief heel wat voordelen die u zeker zullen overtuigen, zoals:


Quick-Step Majestic-laminaatvloeren, extra breed en lang

Eenvoudige plaatsing

De Intenso-collectie weet het chevronmotief te vatten in de vorm van grote planken, waardoor de plaatsing een pak eenvoudiger wordt. De plaatsing verloopt op een gelijkaardige wijze als bij laminaat- of parketvloeren; veel elementen van de chevronstructuur zijn al voorgemonteerd.

Quick-Step Majestic-laminaatvloeren, extra breed en lang

Tijd- en geldbesparend 

Plaats in een handomdraai een houten vloer van Intenso met chevron-patroon, met een minimum aan gedoeZwevende of gelijmde plaatsingen worden ondersteund door ons gepatenteerd Uniclic kliksysteem, waardoor u de vloer zelf kunt plaatsen in het formaat van uw keuze.

Quick-Step Majestic-laminaatvloeren, extra breed en lang

Ongeëvenaarde duurzaamheid 

De technologisch geavanceerde olieafwerkingen zorgen ervoor dat uw vloer zeer goed bestand is tegen slijtage, vlekken en krassen

Quick-Step Majestic-laminaatvloeren, extra breed en lang

4 authentieke ontwerpen 

Houten vloeren met chevronmotief van de Intenso-collectie worden met de hand gezandstraald en zijn verkrijgbaar in 4 prachtige eiktinten en een uitgebreid aantal breedtes en afwerkingen, van glanzend tot mat. Elke plank heeft zijn eigen unieke en subtiele eigenschappen, voor een gedetailleerde en authentieke uitstraling. 


Bekijk alle 'Intenso' vloeren

Top