Puur ontspannen met de minimalistische trend


Less is more. We kennen deze zegswijze allemaal en toch blijft het bij momenten vaag. Als je echter naar de nieuwste interieurtrend kijkt, begrijp je het meteen. Het minimalisme zoekt het contrast op tussen vormen, kleuren, licht en warmte. Een winnende mix voor wie ontspannen wil thuiskomen.

Deze stijl, die zijn oorsprong kende in Japan, legt de nadruk op de essentie. Ze haalden al het overbodige weg, de chaos verdween en maakte ruimte voor rust. Een mooie inspiratie, die je aanzet tot experimenteren. Want door er je eigen twist aan te geven, creëer je heel gemakkelijk jouw eigen minimalistische stijl!


Kleur bekennen

Bij Minimalisme denk je al vlug aan wit, grijs, antraciet en zwarttinten die (op het eerste zicht) weinig emotie uitstralen. Niets houdt je echter tegen om hier een leuk kleuraccent aan toe te voegen. Of je nu kiest voor contrastrijk fel, of een voorkeur hebt voor zacht pastel… alles is mogelijk! Probeer echter niet te overdrijven en kies voor 1 tint en een paar objecten. Een sierkussen, vloerkleed, schilderij of vaas is ideaal. Zo valt jouw kleurelement extra op in de kamer.
 

Speel met lichtinval

Een minimalistisch interieur maakt je rustig en geeft toch ook energie. Door de lichte kleur van je muren, weerkaatst het buitenlicht en krijg je een natuurlijk lichtelement in je ruimte. Stop je ramen dus niet weg en laat de zon binnen!
Quick-Step Vinyl Ambient click, beton licht, keuken


Een mix van vormen

Nog een manier om te spelen met de minimalistische trend, is door je interieurelementen eens onder de loep te nemen. Dankzij de strakke, ordelijke stijl kan je spelen met abstracte vormen. Een staande lamp met een vloeiend design in combinatie met een vierkante salontafel? Het kan!

 

je meubels kunnen alle kanten uit

Omdat je met de minimalistische trend meer ruimte hebt, kan je de meubels op verschillende manieren oriënteren. Als je dus iemand bent die bij momenten graag iets nieuws probeert, dan is dit helemaal je ding! Een ruimte kan er namelijk helemaal anders uitzien door één meubel te verplaatsen. 


Een vloer waar je warm van wordt

Wordt het geheel je wat te koel? Dan kan je dat verhelpen met het kiezen van de juiste vloer. Ga voor een kleur die warmte uitstraalt en gezelligheid toevoegt aan de strakheid van het minimalistische. Dat maakt thuiskomen des te aangenamer.

Quick-Step Parket Variano, eik royaal grijs geolied, woonkamer

Top