Hoe plaats je een houten vloer onder een deurlijst

Parket

Hoe plaats je een houten vloer onder een deurlijst

Dit heb je nodig om een houten vloer onder een deurlijst te plaatsen: een multitool of handzaag, een elektrische schroevendraaier, een stofzuiger, een hamer en een plat trekijzer.

Zijn er deuropeningen of dorpels in de ruimten waar je je houten vloer gaat plaatsen? Geen paniek! Volg gewoon deze stappen voor een fantastisch resultaat.

  1. Voordat je de vloer plaatst, moet je de vorm van dorpels of deurlijsten uit de nieuwe vloer zagen. Dat doe je door een plank ondersteboven op de vloer te leggen tegen de deurlijst. Zo weet je precies waar je moet zagen.
  2. Plaats nu je multitool plat tegen de plank en zaag doorheen de deurlijst. Verwijder daarna de plank en stofzuig zodat al het zaagsel weg is.
  3. Bepaal waar je vloer zal stoppen en bevestig de basis van jouw Incizo-profiel met een elektrische schroevendraaier.
  4. Gebruik een klein stukje plank om de breedte van de laatste rij te bepalen. Leg de plank in de juiste positie en breng een markering aan op het punt waar de deuropening komt. Markeer tot waar de plank zal doorlopen in de deuropening.
  5. Zaag het gemarkeerde deel eraf. Nu moet de vloerplank perfect onder de deurlijst passen. Klik de plank vast in de vorige.
  6. Bereid de tweede plank voor, net zoals juist is toegelicht. Met twee planken is het iets gemakkelijker, maar het kan ook met één plank als jij dat beter vindt. Gebruik een hamer en plat trekijzer voor een perfecte aansluiting.
  7. Plaats ten slotte het eindprofiel op de profielbasis in de deuropening.

Bekijk de video

Ook interessant:


Verwante onderwerpen

Algemeen

De meestgestelde vragen over Quick-Step en de officiële Quick-Step-webshop.

Veelgestelde vragen over laminaat

Alles wat je moet weten over Quick-Step-laminaatvloeren.

Vinyl

Vragen over Quick-Step-vinylvloeren? Neem dan een kijkje bij deze veelgestelde vragen.

Accessoires

Van plaatsing tot onderhoud en herstellingen: de meestgestelde vragen over Quick-Step-accessoires.
Top